{ Χώροι }

MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη

 

Κατηγορίες: Μουσεία Θεσσαλονίκης

MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη

Χώρος:
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη, 56430
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη

MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, 54630, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 589141 & 143
Email: [email protected]

 

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ) ιδρύθηκε το 1997 και στεγάζεται στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Πυρήνας των συλλογών αλλά και των εκθέσεων του μουσείου αποτελεί η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη*, η οποία απαρτίζεται από 1277 έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, κατασκευές, πορσελάνες κ.α.) των σημαντικότερων καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας (πρώτες δεκαετίες του 20ου αι), ενώ το Μουσείο διαθέτει και μία αξιόλογη συλλογή έργων σύγχρονων εικαστικών.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΣΤΘ) αποτελεί τμήμα του ΚΜΣΤ και από το 2002 στεγάζεται στην Aποθήκη Β1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας περιοδικές εκθέσεις του ΚΜΣΤ αλλά και δικές του παραγωγές.

Στα χρόνια λειτουργίας του το ΚΜΣΤ έχει αναπτύξει μια εκτεταμένη εκθεσιακή δραστηριότητα με τη διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων, συνεργασίες –συμπαραγωγές εκθέσεων με μουσεία μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης του εξωτερικού και της χώρας, την έκδοση ειδικών καταλόγων, τη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία ειδικών ιστοσελίδων, την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων. Επίσης, το ΚΜΣΤ είναι ο φορέας διοργανωτής της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από το 2007 στην πόλη με τη συνδρομή πολλών φορέων πολιτισμού.

Εδικά σε ό,τι αφορά τις εκπαιδευτικές δράσεις, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει να επιδείξει εκτεταμένη λίστα δράσεων που απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές/σπουδαστές, οικογένειες και ενήλικες, (ως ομάδες ή ως ελεύθεροι επισκέπτες). Ειδικότερα, η πλειοψηφία των εκθέσεων συνοδεύονται από ειδικά σχεδιασμένα, εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, και αυτόνομες δράσεις για παιδιά και συνοδούς, ενώ ξεναγήσεις πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια των εκθέσεων, με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό. Προγράμματα επίσης πραγματοποιούνται και εκτός του μουσείου, όπως τα «Το μουσείο πάει…σχολείο» και «Η Μπιενάλε…πάει σχολείο».

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΜΣΤ
Εύη Παπαβέργου, Ιστορικός Τέχνης – Επιμελήτρια
Κατερίνα Παρασκευά, Μουσειοπαιδαγωγός

Πληροφορίες: Τ. 2310589222  / e–mail: [email protected]

Μέρες & Ώρες λειτουργίας

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών)
Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook
 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ