{ Υγεία }

Μοναχός του Αγίου Όρους το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Υποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Μοναχός του Αγίου Όρους το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη ΧαλκιδικήΜοναχός του Αγίου Όρους το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική, καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό είναι ένας μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος μεταφέρθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus, πρόκειται για έναν μεσήλικα, περίπου 60 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία πριν την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών στο Άγιο Όρος, στις 20 Μαρτίου.
 
Ο μοναχός παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, ενώ μετά τα θετικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημείο αναφοράς.
 
Να σημειώσουμε ότι το χρονικό διάστημα που διέμεινε στη Μονή Ξενοφώντος, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ήρθε σε επαφή με δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός της μονής.
 
Ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus, τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, νοσηλεύεται άτομο νεαρής ηλικίας, από χωριό του Δήμου Ν. Προποντίδας, το οποίο επέστρεψε πρόσφατα από τη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ληφθεί σχετικό δείγμα προκειμένου να διενεργηθεί το ειδικό τεστ, απ' όπου θα προκύψει αν το συγκεκριμένο άτομο είναι θετικό ή όχι στον κορωνοϊό.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ