Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας που πέταξε το βιτριόλι

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι στους 6 Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε 6 μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει. Σημειώνεται, ότι οι μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Βίος και πολιτεία

Ο 37χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί στη Λίβυη και λειτουργούσε (την τελευταία περίοδο) σε χωριό πλησίον της Βέροιας.

Ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε υποπέσει σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Ωστόσο πριν 2 χρόνια είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης. Έτσι ο 37χρονος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα το Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγεται από χωριό Φλάμπουρο των Σερρών, εκεί όπου κατοικούσε και τα τελευταία χρόνια μετά την καθαίρεση.

Εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών ο ιερέας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας.

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του. Καθώς έγινε γνωστή η καθαίρεσή του, ο δράστης, που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Να σημειωθεί ότι  ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Πηγη: Με πληροφορίες από protothema.gr,orthodoxtimes.gr,zapranews.gr

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως