Μόρια: Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κοιμήθηκαν στο δρόμο

Μόρια: Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κοιμήθηκαν στο δρόμο

Σκεπασμένοι μέχρι πάνω, και με ότι πρόλαβαν να σώσουν από το ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, κοιμήθηκαν στον δρόμο σε μια απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων.
Οι άνθρωποι αυτοί,  ήταν κυριολεκτικά στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, πράγμα επικίνδυνο λόγω πανδημίας, ενώ δεν υπάρχει κάποια μέριμνα για να τροφή και νερό για τους ανθρώπους αυτούς.
 
Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες διέμεναν στο καιόμενο τμήμα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους και προστέθηκαν στις χιλιάδες των άστεγων που βρίσκονται από την Τρίτη, κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης – Παναγιούδας ή στην είσοδο της πόλης που φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Περί τους 2.000 πρόσφυγες διαμένουν στην είσοδο της Μόριας και σε ότι έχει απομείνει από αυτή, ενώ 11.000 είναι διασκορπισμένοι. Οι κάτοικοι ανησυχούν, μεταξύ άλλων και για το υγειονομικό κομμάτι της υπόθεσης λόγω των 35 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Μεταξύ όσων κάηκαν, ήταν και το προαναχωρησιακό κέντρο. Σύμφωνο με πληροφορίες του MEGA, εκεί κρατούνταν 200 άτομα, κάποιοι εξ αυτών για ποινικά αδικήματα. Αυτά τα άτομα θα απελαύνονταν.
Γιατροί και νοσηλευτές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καταφθάνουν στο νησί για να βοηθήσουν, ενώ υγεινομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης θα μοιραστούν στους ανθρώπους από τον στρατό. 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως