Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που εμφανίζονται σε παιδιά τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ κατά πλειοψηφία τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά και λύνονται με φαρμακευτική αγωγή.

Μιλώντας στο Action 24 ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά δεν συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας, ωστόσο, πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για το λόγο της εμφάνισης της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά.

Οι ηλικίες που προσβάλλονται περισσότερο είναι από 3-5 ετών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα. Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για την COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας αναφέρθηκε στα ανησυχητικά συμπτώματα λέγοντας πως μπορεί να είναι γαστρεντερίτιδα, ανορεξία και καταβολή. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πυρετό και τάση για έμετο, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και των κοπράνων. Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό δεν σημαίνει ότι αν δουν τα αρχικά συμπτώματα οι γονείς θα πρέπει να πανικοβληθούν.

Διαβάστε επίσης:

Κατά 20% μειώθηκαν τα κρούσματα covid-19 στα παιδιά 4-18 ετών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως