{ Υγεία }

Μόσιαλος: Πότε είναι κάποιος εντελώς προστατευμένος μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Οι απαντήσεις του καθηγητή στην ανάρτησή του στο facebook


Κατηγορίες: Covid-19

 Μόσιαλος: Πότε είναι κάποιος εντελώς προστατευμένος μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος έδωσε απαντήσεις μέσω ανάρτησης στο facebook, σχετικά με το πότε θα είναι κάποιος εντελώς προστατευμένος μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Καθώς τα περισσότερα εμβόλια κατά του κοροναϊού θα γίνουν σε δύο δόσεις, οι οποίες θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ο Ηλίας Μόσιαλος δίνει απαντήσεις για το πότε κάποιος είναι εντελώς προστατευμένος από τον κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό.
 
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca έχουν μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου 4 εβδομάδες, ενώ της Pfizer 3 εβδομάδες.
 
Όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer, οι δύο δόσεις θα εγχυθούν στο μπράτσο και η δεύτερη δόση θα πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον 21 ημέρες μετά την πρώτη.
 
«Για το εμβόλιο της Pfizer, το ανακοινωμένο ποσοστό αποτελεσματικότητας υπολογίστηκε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Δηλαδή, μετά από 7 ημέρες φαίνεται ότι αναπτύσσονται αντισώματα, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε για περισσότερο από 7 ημέρες, καλύτερα για δύο εβδομάδες, για να είμαστε σίγουροι», σημειώνει ο κ. Μόσιαλος.
 
Άρα, πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε από την έναρξη της πρώτης δόσης για 4-5 εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer, και για 5-6 εβδομάδες για τα εμβόλια των Moderna και ΑstraΖeneca, μέχρι να υπάρξει πλήρης προστασία από τον κοροναϊό.
 
Τέλος, για να πιστοποιήσουμε εάν έχει πετύχει ο εμβολιασμός, θα πρέπει να γίνει εξέταση αντισωμάτων 2-3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:
 
Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό θα έιμαστε προστατευμενοι από τον νέο κορωνοιό; Τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca...
Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Wednesday, December 2, 2020

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ