Θεσσαλονίκη: Oι ντελιβεράδες συμμετέχουν στην αυριανή απεργία  – Η ανακοίνωσή τους

Μοτοπορεία διανομέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μοτοπορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα 29/6/23, τα μέλη του ΣΕΤΕΠΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 55χρονου διανομέα αλλά των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στον κλάδο τους.

Ειδικότερα,

Στις 13.00, διανομείς θα συγκεντρωθούν έξω από το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Tην Δευτέρα 26/06 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος διανομέας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, σκοτώθηκε εν ώρα δουλειάς κάτω από τις ρόδες λεωφορείου αφού πρώτα η μηχανή της δουλειάς που οδηγούσε χτυπήθηκε από άλλο όχημα. Είναι απαράδεκτο που ακόμη ένας συνάδελφος μας προστίθεται στην λίστα όσον έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας!

Αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο περνά μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων αλλά και της ίδιας τους της ζωής. Από την μία: εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια, εξουθένωση, πίεση για να «βγει» γρήγορα η δουλειά, άσχημες συνθήκες εργασίας και τα καθημερινά προβλήματα του καθενός. Από την άλλη: τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ανύπαρκτες δομές υγείας και το ξήλωμα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν εργοδότη ή σωτήρα να νοιαστεί για την υγεία και την ασφάλεια μας! Για το μόνο που νοιάζονται αυτοί είναι το πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Μόνο εμείς, μέσα από τα σωματεία μας, μπορούμε να τα απαιτήσουμε, να επιβάλουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για δουλειά με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας και στον αδικοχαμένο συνάδελφο. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Διεκδικούμε:

μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
να γίνονται τακτικοί έλεγχοι απο την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας • Ένταξη στα ΒΑΕ στους εργαζόμενους με δίκυκλο
καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις διανομές σε κινητοποίηση – μοτοπορεία την Πέμπτη 29/06 στις 13:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής


Σημείωση: Καθημερινά σας γνωστοποιούμε τις συγκεντρώσεις – πορείες – απεργίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιεύσεις στο cityportal.gr γίνονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις – αφίσες – email ή αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως