{ Σινεμά }
ΒΙΡΙΔΙΑΝΑ

ΒΙΡΙΔΙΑΝΑ

Η Βιριδιάνα είναι μαι νεαρή κοπέλα που ετοιμάζεται να γίνει καλόγρια. Ύστερα από προτροπή της ηγουμένης, επισκέπτεται τον μοναδικό ζωντανό συγγενή της, τον θείο της Δον Χάιμε, που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Ο Δον Χάιμε ζει σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα με την υπηρέτρια Ραμόνα, την κόρη της Ρίτα, και τον υπηρέτη Μόντσο.
 
Όταν ο Δον Χάιμε βλέπει τη Βιριδιάνα εκπλήσσεται από την ομοιότητα που έχει με τη νεκρή σύζυγό του. Το βράδυ πριν φύγει, ο Δον Χάιμε της ζητά να φορέσει το νυφικό της συζύγου του. Η Ραμόνα της λέει ότι ο θείος της θέλει να την παντρευτεί και στη συνέχεια της βάζει υπνωτικό στο ποτό της. Η Βιριδιάνα πέφτει αναίσθητη και ο Δον επιχειρεί να τη βιάσει, όμως μετά το μετανιώνει.
 
Την επόμενη μέρα της λέει ότι τη βίασε και δεν μπορεί να επιστρέψει στο μοναστήρι. Μετά όμως ομολογεί ότι της είπε ψέματα. Στην στάση του λεωφορείου την σταματούν οι Αρχές. Ο θείος της αυτοκτόνησε και άφησε όλη του την περιουσία σε εκείνη και τον νόθο γιο του, τον Χόρχε.
 
Η Βιριδιάνα αποφασίζει να μην πάει στο μοναστήρι. Αντ 'αυτού, μαζεύει κάποιους ζητιάνους και τους εγκαθιστά σε ένα εξωτερικό κτίριο. Αναλαμβάνει την ηθική εκπαίδευση και τη διατροφή αυτής της ομάδας. Ενοχλημένος από αυτήν την κατάσταση, ο Μόντσο αναχωρεί.Ο Χόρχε έρχεται μαζί με τη φίλη του, Λουσία, για να ανακαινίσει τον χώρο. Η Λουσία θεωρεί ότι ο Χόρχε θέλει τη Βιριδιάνα και φεύγει. Τότε, ο Χόρχε αρχίζει να ερωτοτροπεί με τη Ραμόνα.
 
Όταν η Βιριδιάνα και ο Χόρχε φεύγουν από το σπίτι για κάποιες δουλειές, εισβάλλουν κάποιοι κακοποιοί, οι οποίοι μεθούν και προκαλούν καταστροφές. Καθώς ποζάρουν για μία φωτογραφία γύρω από το τραπέζι, μοιάζουν με τις φιγούρες στον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι.
 
Η Βιριδιάνα και ο Χόρχε γυρνούν νωρίτερα από το αναμενόμενο και βρίσκουν το σπίτι σε άσχημη κατάσταση. Αρχίζουν να παλεύουν, ενώ ένας ζητιάνος προσπαθεί να τη βιάσει. Δεν τα καταφέρνει και ο Χόρχε δωροδοκεί έναν ζητιάνο για να σκοτώσει τον επίδοξο βιαστή. Σε λίγο, η αστυνομία καταφτάνει.
 
Στο τέλος, η Βιριδιάνα χτυπά την πόρτα του Χόρχε και τον βρίσκει με τη Ραμόνα. Εκείνος της λέει ότι απλώς παίζουν χαρτιά και την καλεί να παίξει και εκείνη μαζί τους.

Διάρκεια: 90 λεπτά
Σκηνοθεσία: Λουί Μπουνιουέλ
Ηθοποιοί: Σίλβια Πινάλ, Φερνάντο Ρέι, Φρανσίσκο Ραμπάλ, Μαργκαρίτα Λοθάνο