{ Σινεμά }
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ - NEW YORK STORIES

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ - NEW YORK STORIES

Τρία σκετς που διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη και που τα υπογράφουν οι Μάρτιν Σκορτσέζε, Γούντι Αλεν και Φράνσις Κόπολα.

1) «Life lessons» του Martin Scorsese. Ένας διάσημος ζωγράφος ο Lionel Dobie (Nick Nolte) ετοιμάζεται για μια έκθεση του. Ξαναβρίσκεται με την κατά πολύ νεότερη φίλη του Paulette (Rosanna Arquette) η οποία δέχεται να ξαναζήσει μαζί του με την προϋπόθεση ότι η σχέση τους θα είναι μόνο επαγγελματική. Ο Lionel αγαπάει την Paulette αλλά δεν μπορεί να της πει ψέματα ότι εκτιμά την τέχνη της. Η δυναμική της σχέσης τους περιπλέκεται όταν ο Lionel γνωρίζει τον κατά πολύ νεότερο του εραστή της Paulette.
 
2) «Life Without Zoë» του Francis Ford Coppola. H Zoë (Heather McComb) είναι δώδεκα ετών και ζεί μόνη της στο περίφημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Sherry-Netherland hotel. Οι γονείς της είναι χωρισμένοι και ταξιδεύουν συνέχεια. Ο πατέρας της Claudio (Giancarlo Giannini) είναι ένας διάσημος φλαουτίστας και η μητέρα της Charlotte (Talia Shire – αδελφή του Coppola) εργάζεται στο χώρο της μόδας. Η Zoë έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μικρόκοσμο για να μην αισθάνεται μόνη και παραμελημένη, στον οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν ένας μικρός πρίγκηπας και ο μπάτλερ του ξενοδοχείου Hector (Don Novello). Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που αποζητά η Zoë είναι να ξαναβρεθεί στην αγκαλιά των γονιών της όπως τότε που ήταν όλοι αγαπημένοι.
 
3) «Oedipus Wrecks» του Woody Allen. Ο Sheldon Mills (Woody Allen), είναι ένας πενηντάρης δικηγόρος εβραϊκής καταγωγής που υποφέρει από τις παρεμβάσεις που κάνει συνεχώς η μητέρα του (Mae Questel) στη ζωή του, ειδικά σε ότι αφορά τη σχέση του με την ερωμένη του Lisa (Mia Farrow). Στη διάρκεια ενός θεάματος που παρακολουθούν, ένας ταχυδακτυλουργός εξαφανίζει τη μητέρα του και ο Sheldon αρχίζει να ελπίζει ότι θα ζήσει μια ήρεμη ζωή πλάι στην αγαπημένη του μέχρι που…

Διάρκεια: 124 λεπτά
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε, Γούντι Αλεν και Φράνσις Κόπολα.
Ηθοποιοί: Νικ Νόλτε, Ροζάνα Αρκέτ, Γούντι Άλεν, Μία Φάροου, Τζ.Τζιανίνι

 


 

Ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα