Σχόλια/Κριτική
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία και τη Γαλλία με τον προϋπολογισμό να φτάνει τα 70.000.000 δολάρια. Εισπρακτικά έγινε εμπορική επιτυχία με παγκόσμιες εισπράξεις 321,5 εκατομμύρια δολάρια.
- Ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου και Μοντάζ Ηχητικών Εφέ) και απέσπασε αυτό του Β΄ Ανδρικού ρόλου ο Κρίστοφερ Βαλτς.
- Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος, σύμφωνα με τον Ταραντίνο, από την ταινία The Inglorious Bastards του Έντσο Καστελάρι, αλλά δεν έχει αποκαλύψει γιατί ο τίτλος έχει το εσκεμμένο ορθογραφικό λάθος.
- Ο Ταραντίνο αρχικά ήθελε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του Χανς Λάντα πριν τελικά αποφασίσει ότι ο ρόλος χρειαζόταν έναν μεγαλύτερο σε ηλικία ηθοποιό. Έτσι ο ρόλος κατέληξε στον Κρίστοφ Βαλτς.
- Για το ρόλο της Μπρίτζετ φον Χάμερσμαρκ ο Ταραντίνο συζήτησε με τη Ναστάζια Κίνσκι αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία και ο ρόλος κατέληξε στη Ντιάνε Κρούγκερ.