Άδοξοι μπάσταρδοι (2009)

Inglourious Basterds
★★★★★
Δράμα, Περιπέτεια, Πολεμική

153'

English

Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται δύο συνωμοσίες που έχουν κοινό στόχο την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας, η πρώτη συνωμοσία σχεδιάζεται από μια νεαρή Γαλλίδα Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα (Μελανί Λοράν) και η δεύτερη από μια ομάδα Εβραίων Συμμάχων της οποίας ηγείται ο Υπολοχαγός Άλντο Ρέιν (Μπραντ Πιτ). Στην κατεχόμενη απ’ τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και να δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου. Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα… Γνωστοί στους εχθρούς τους ως “Μπάσταρδοι”, η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού (Ντάιαν Κρούγκερ) μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη που δίνει. Αλλά κι η Σοσάνα, θα παίξει ένα καταλυτικό ρόλο…

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Mary Ramos, music supervisor, Jim Schultz music editor

Brad Pitt, Christoph Waltz, Mélanie Laurent, Eli Roth, Diane Kruger, Michael Fassbender, Daniel Brühl,  Til Schweiger 

Σχόλια/Κριτική


Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία και τη Γαλλία με τον προϋπολογισμό να φτάνει τα 70.000.000 δολάρια. Εισπρακτικά έγινε εμπορική επιτυχία με παγκόσμιες εισπράξεις 321,5 εκατομμύρια δολάρια.
  • Ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου και Μοντάζ Ηχητικών Εφέ) και απέσπασε αυτό του Β΄ Ανδρικού ρόλου ο Κρίστοφερ Βαλτς.
  • Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος, σύμφωνα με τον Ταραντίνο, από την ταινία The Inglorious Bastards του Έντσο Καστελάρι, αλλά δεν έχει αποκαλύψει γιατί ο τίτλος έχει το εσκεμμένο ορθογραφικό λάθος.
  •  Ο Ταραντίνο αρχικά ήθελε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του Χανς Λάντα πριν τελικά αποφασίσει ότι ο ρόλος χρειαζόταν έναν μεγαλύτερο σε ηλικία ηθοποιό. Έτσι ο ρόλος κατέληξε στον Κρίστοφ Βαλτς.
  • Για το ρόλο της Μπρίτζετ φον Χάμερσμαρκ ο Ταραντίνο συζήτησε με τη Ναστάζια Κίνσκι αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία και ο ρόλος κατέληξε στη Ντιάνε Κρούγκερ.

Trailer