Αμαρτωλές Γυναίκες (1946)

The Strange Love of Martha Ivers
★★★
Δράμα, Ρομαντική, Φιλμ νουάρ

116'

United States

English

Η Μάρθα, μία ιδιαίτερη κοπέλα, είναι παντρεμένη με τον εισαγγελέα μιας μικρής πόλης της Πενσυλβάνια. Αυτός είναι αλκοολικός και χαμένος σε ένα άγνωστο για μας παρελθόν ,που τον στοιχειώνει. Μια μέρα, ένας παλιός φίλος, ο Σαμ, επιστρέφει στην πόλη του, που είχε εγκαταλείψει χρόνια πριν. Θα ζητήσει βοήθεια από το ζευγάρι, με το οποίο φαίνεται να διατηρεί μια περίεργη σχέση. Κατηγορείται άδικα, όπως ισχυρίζεται, για μια υπόθεση δολοφονίας και η αστυνομία τον ψάχνει παντού.Σε εκείνο το σημείο της ιστορίας, ένα φλας μπακ μας οδηγεί αρκετά χρόνια πίσω, όταν η αυταρχική θεία της Μάρθας, κηδεμόνας της για χρόνια, πέθανε πρόωρα, πράγμα που ανάγκασε τον Σαμ να εγκαταλείψει την πόλη.

Lewis Milestone

Robert Rossen(screenplay), John Patrick(from an original story by), Robert Riskin(uncredited)

Miklós Rózsa

Barbara Stanwyck, Van Heflin, Lizabeth Scott, Kirk Douglas, Judith Anderson, Roman Bohnen, Darryl Hickman, Janis Wilson

Σχόλια/Κριτική


Πρόκειται για το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Κερκ Ντάγκλας. Ο παραγωγός της ταινίας Χαλ Ουόλις έψαχνε ένα νέο όνομα για το ρόλο του Γουόλτερ Ο'Νιλ και πάνω σε συζήτηση που είχε με την Λορίν Μπακόλ εκείνη του πρότεινε τον συμφοιτητή της από τη δραματική σχολή Ισούρ Ντέμσκι, που μετονομάστηκε Κερκ Ντάγκλας.
Η ταινία αποτελεί ελεύθερη προσαρμογή διηγήματος του θεατρικού συγγραφέα Τζον Πάτρικ. Υπήρξε υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου στην τελετή του 1947, αλλά έχασε από την ταινία Ο έβδομος πέπλος (The Seventh Veil).

Trailer