Ανθισμένη Αμυγδαλιά (1959)

★★★
Ελληνική, Ρομαντική

82'

Ελλάδα

Ελληνικά

Ένας χαρακτηριστικός καφετζής, ο Παναγής, είναι ερωτοχτυπημένος με την ευαίσθητη και φιλάσθενη Μαρίνα, η οποία μένει απέναντι από το καφενείο του. Κάθε πρωί αφήνει στο παράθυρό της ένα άνθος, χωρίς όμως να τολμά να της εξομολογηθεί τον έρωτά του. Εκείνη γνωρίζεται με τον νεαρό και γοητευτικό ρομαντικό ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, ο οποίος συχνάζει στο καφενείο του Παναγή, και τον ερωτεύεται παράφορα. Όμως, η αυστηρή μητέρα της, η Ερατώ, της απαγορεύει και την παραμικρή επαφή μαζί του. Ο Δροσίνης ερωτεύεται με τη σειρά του τη Μαρίνα, ενώ την όμορφη κοπέλα ζητάει σε γάμο ο γιατρός της. Η μητέρα αποδέχεται φυσικά αμέσως αλλά η Μαρίνα αρνείται κατηγορηματικά, όντας αποφασισμένη να περιμένει τον Δροσίνη που έχει μεταβεί στη Γερμανία για σπουδές. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο ποιητής επιστρέφει και κάνει Ανάσταση με την αγαπημένη του, ενώ ο Παναγής βρίσκει το δικό του ταίρι στο πρόσωπο της καλύτερης φίλης της Μαρίνας, της Άννας, που από καιρό τώρα ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του.

Χρήστος Αποστόλου

Δημήτρης Γιαννουκάκης

Λέανδρος Κοκκόρης

Κάκια Αναλυτή, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νίκος Σταυρίδης, Νίκος Φέρμας, Φραγκίσκος Μανέλλης, Ρίτα Μουσούρη, Θανάσης Βέγγος, Κώστας Ρηγόπουλος

Σχόλια/Κριτική


Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του ίδιου του σεναριογράφου, αναφέρεται στην παλιά Αθήνα και στον φλογερό έρωτα του ποιητή, πεζογράφου και μετέπειτα Ακαδημαϊκού Γεωργίου Δροσίνη (1859-1951).

Trailer