Από Μηχανής (2014)

Ex Machina
★★★★
Δράμα, Θρίλερ, Φαντασίας

108'

United Kingdom

English

Ένας νεαρός προγραμματιστής που δουλεύει σε μια τεράστια εταιρία πληροφορικής, κερδίζει, μετά από έναν διαγωνισμό, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πολυεκατομμυριούχο αφεντικό του στην πολυτελή κατοικία του. Εκεί θα γίνει μάρτυρας ενός πρωτοποριακού πειράματος που έχει ξεκινήσει ο φιλόδοξος επιχειρηματίας: ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομη σκέψη και συναίσθημα. Γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος σ' ένα χρυσό κλουβί χωρίς τρόπο διαφυγής.

Alex Garland

Alex Garland

Geoff Barrow, Ben Salisbury

Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno, Corey Johnson, Claire Selby, Symara A. Templeman, Gana Bayarsaikhan

Σχόλια/Κριτική


Μια καθηλωτική ταινία επιστημονικής φαντασίας, που συγκέντρωσε υποψηφιότητες σε πληθώρα βραβείων, κερδίζοντας πολλά από αυτά, όπως το Όσκαρ στην κατηγορία των «Καλύτερων Οπτικών Εφέ». Θέτει υπαρξιακά ερωτήματα και τροφή για σκέψη στον θεατή, μέσα από ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον και ένα καλοδουλεμένο σενάριο. Η Αλίσια Βικάντερ μαγνητίζει τα βλέμματα με την εξαιρετικά προσεγμένη ερμηνεία της στο ρόλο ενός θηλυκού ρομπότ, αποδίδοντας άρτια τόσο την τεχνητή όσο και την αληθινή πλευρά της.

Trailer