Άσε το Κακό να Μπει (2010)

Let Me In
★★★★
Δράμα, Τρόμου, Φαντασίας

116'

English

Η ταινία είναι Remake του Σουηδικού φιλμ «Let The Right One In». Ο Όουεν (Κόντι Σμιτ-ΜακΦί) είναι ένα 12χρονο μοναχικό αγόρι που ζει με τη μητέρα του σε μια κωμόπολη του Νέου Μεξικού. Αντιμετωπίζει μία δύσκολη οικογενειακή συγκυρία καθώς οι γονείς του έχουν δρομολογήσει διαζύγιο και ζει απομονωμένος, γιατί κάθε μέρα στο σχολείο είναι γι’ αυτόν μια κόλαση. Οι συμμαθητές του να τον έχουν βάλει στόχο κάθε είδους βασανιστηρίων. Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο μικρόσωμος και φοβισμένος Όουεν βάζει το κεφάλι κάτω περιμένοντας στωικά το επόμενο χτύπημα, με μοναδική του χαρά να παρακολουθεί τη ζωή των γειτόνων του και να τρώει καραμέλες στη χιονισμένη, έρημη αυλή του σπιτιού του. Η ζωή του Όουεν αποκτά ενδιαφέρον όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένα ιδιόρρυθμο κοριτσάκι, η Άμπι (Κλόι Γκρέις Μόρετζ) με τον πατέρα της. Εκείνη τον απελευθερώνει από τη μίζερη και δυστυχισμένη ζωή του αρπάζοντας την ευκαιρία για ριζική συμπεριφορική αλλαγή. Τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει την πρωτοφανή σύνδεση των δύο παιδιών. Μεταξύ τους θα σφυρηλατηθεί μια πολύ έντονη σχέση που βαθμιαία εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω από φιλία. Καθώς όμως μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους συγκλονίζει τη μικρή πολιτεία, ο Όουεν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια για την φαινομενικά αθώα φίλη του.

Matt Reeves

Matt Reeves(screenplay), John Ajvide Lindqvist(screenplay "Låt den rätte komma in")

Michael Giacchino

Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Richard Jenkins, Cara Buono, Elias Koteas, Sasha Barrese, Dylan Kenin, Chris Browning

Σχόλια/Κριτική


Μια ταινία τρόμου με βαμπίρ που απευθύνεται σε όλους του σινεφίλ μια και αποτελεί ένα δείγμα υψηλής αισθητικής με κινηματογραφική αρμονία και με υποδειγματικό παίξιμο των ηθοποιών που σχεδόν σε υπνωτίζουν με τις ερμηνείες τους. Και ας είναι remake του υπέροχου Σουηδικού «Let The Right One In». Γεγονός είναι πως ακόμη και ο συγγραφέας του βιβλίου Σουηδός John Ajvide Lindqvist έδωσε συγχαρητήρια στη παραγωγή. Και επαναλαμβάνω πως προηγήθηκε η αριστουργηματική Σουηδική έκδοση! Η Ευρώπη διδάσκει κινηματογράφο και η Αμερική τον απογειώνει... Ο Stephen King ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου, χαρακτήρισε την αμερικάνικη εκδοχή ως την καλύτερη ταινία τρόμου των τελευταίων 20 ετών!

Ο συγγραφέας του βιβλίου John Ajvide Lindqvist

«Ενδέχεται να είμαι ο πιο τυχερός εν ζωή συγγραφέας. Μου φαίνεται απίστευτο που το λογοτεχνικό μου ντεμπούτο ενέπνευσε, όχι απλά μία, αλλά δύο έξοχες κινηματογραφικές μεταφορές. Το φιλμ ‘Let the right one in’ είναι μια εξαιρετική Σουηδική ταινία. Το ‘Let me in’ μια εξαιρετική Αμερικάνικη ταινία.  Όμως το φιλμ ‘Let me in’ τοποθετεί τη συναισθηματική ένταση σε διαφορετικά σημεία και στέκεται γερά στα πόδια του. Όπως και η Σουηδική ταινία με έκανε να κλάψω, όχι όμως στις ίδιες στιγμές. Το ‘Let me in’ είναι μια σκοτεινή και σκληρή ερωτική ιστορία, ένα πανέμορφο κινηματογραφικό δείγμα και μια γεμάτη σεβασμό μεταφορά του βιβλίου μου για την οποία νιώθω ευγνώμων. Ξανά.»

Trailer