Αυτή η Νύχτα Μένει (1999)

★★★★
Δράμα, Ελληνική, Μουσικής, Ρομαντική

117'

Ελλάδα

Ελληνικά

Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα σκυλάδικα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας που η γυναικεία σάρκα αγοράζεται και πουλιέται.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Θάνος Αλεξανδρής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Βακαλόπουλος

Σταμάτης Κραουνάκης

Νίκος Κουρής, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστας Μακρόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Διαλεγμένος, Θάνος Αλεξανδρής

Σχόλια/Κριτική


Είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου! Περιγράφει με δραματική ακρίβεια τη ζωή στα σκυλάδικα μια επαρχίας μεθυσμένης από το δανεικό χρήμα, όπως και τις αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας. Πέρα από τη πολύ καλή σκηνοθεσία του Παναγιωτόπουλου και τις εξαιρετικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και το σάουντρακ της ταινίας. Ο Σταμάτης Κραουνάκης στα καλύτερα του έγραψε τη μουσική και τους στίχους για τα τραγούδια της ταινίας και η Δήμητρα Παπίου μας έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, ντουμπλάροντας την Αθηνά Μαξίμου. Η ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2000 κέρδισε Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ερμηνείας Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερων Σκηνικών, Καλύτερης Ερμηνείας Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Ήχου.

Trailer