Doctor Strange (2016)

Dr. Strange
★★★★
Δράσης, Επιστημονικής φαντασίας, Περιπέτεια, Φαντασίας

115'

Ηνωμένες Πολιτείες

Αγγλικά

Ο αντισυμβατικός Doctor Strange, ο new age υπερήρωας της Marvel, στην αιώνια μάχη του καλού με το κακό, σώζει τον πλανήτη χρησιμοποιώντας μαγικές ικανότητες και θαυματουργά μυστικά.  Η ζωή του διάσημου νευροχειρουργού, Dr. Stephen Strange, αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα καταδικάζει τα δύο χέρια του σε πλήρη ανικανότητα. Αδυνατώντας να βρει θεραπεία μέσω της παραδοσιακής ιατρικής, ο Strange θα καταφύγει σε κάθε πειραματική λύση, κινδυνεύοντας να χάσει όλη την περιουσία του σε μια προσπάθεια που τελικά φαίνεται μάταιη. Η ελπίδα, όμως, θα του κλείσει το μάτι όταν γνωρίσει έναν παραπληγικό, που μυστηριωδώς κατάφερε να θεραπεύσει ένα αντίστοιχο πρόβλημα στα πόδια του. Σύντομα λοιπόν, ο Strange θα περάσει τις πύλες του Kamar-Taj, ενός κέντρου θεραπείας απρόσιτου στους πολλούς, που θα αποδειχθεί κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται. Εκεί, θα μυηθεί στις μυστικές εναλλακτικές διαστάσεις του σύμπαντος από μια ομάδα μάγων, που κρατά στα… επιδέξια χέρια της τα κλειδιά της Γνώσης. Για να κατακτήσει όμως τη δύναμη που χρειάζεται, θα πρέπει να ξεπεράσει τις σκοτεινές διαστάσεις και τις σκιές που απειλούν τον κόσμο γύρω του. Πάνω απ' όλα όμως, θα πρέπει να αποφασίσει, αν θα επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων ή θα παραμείνει στους κόλπους των μάγων.

Scott Derrickson

Jon Spaihts • Scott Derrickson • C. Robert Cargill

Michael Giacchino

Benedict Cumberbatch • Chiwetel Ejiofor • Rachel McAdams • Benedict Wong • Mads Mikkelsen • Tilda Swinton • Michael Stuhlbarg • Benjamin Bratt

Σχόλια/Κριτική


Θα την ευχαριστηθούν οι φανατικοί των κομικς, οι λάτρεις της Marvel και για γενικότερα όλοι όσοι λατρεύουν τις ταινίες με υπερήρωες. Αν πάλι δεν έχετε δει κάποια ταινία με υπερήρωες, ξεκινήστε από αυτή. Ο Dr. Stephen Vincent Strange (Doctor Strange), είναι δημιούργημα των Steve Ditko και του Stan Lee με πρώτη του εμφάνιση στα αμερικανικά comics τον Ιούλιο του 1963. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο νευροχειρουργό που χάνει την ικανότητα του και υπό την καθοδήγηση του Ancient One εκπαιδεύεται στις πολεμικές και μυστικές τέχνες, αποκτά τον τίτλο του Υπέρτατου Μάγου και προστατεύει τη γη από μαγικές και μυστικές δυνάμεις. Με τον «Doctor Strange», τη 14η ταινία της, η Marvel ξεκλειδώνει το μυστήριο του πνεύματος της Ανατολής και ανανεώνει τη σειρά των ταινιών της με έναν από τους πιο ιδιαίτερους και επιδραστικούς χαρακτήρες του Marvel Cinematic Universe. Η εξαιρετική χρήση των εφέ, το έξυπνο χιούμορ και ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών (ανάμεσά τους οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαντς Μίκελσεν) συμβάλλουν στη δημιουργία ενός γοητευτικού κινηματογραφικού σύμπαντος, το οποίο ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, γνωρίζοντας μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Ο θρίαμβος των φαντασμαγορικών ειδικών εφέ της τιμήθηκε με πολλές υποψηφιότητες σε διαφορετικές κινηματογραφικές βραβεύσεις, μεταξύ άλλων και των Όσκαρ®.

Trailer