Έκλεψα τη Γυναίκα μου (1964)

★★
Ελληνική, Κωμωδία

80'

Ελλάδα

Ελληνικά

Ο νεόπλουτος Πέτρος, που πιστεύει ότι τα πάντα αγοράζονται, ακόμα και η ανθρώπινη συνείδηση, τα «σπάει» καθημερινά στα μπουζούκια με διάφορες κοπέλες, μέχρι που γνωρίζει τη Λένα, μια νέα που αδιαφορεί για τα χρήματά του και τον αποκρούει. Για να κάμψει την αντίστασή της, την προσλαμβάνει στο γραφείο του, αλλά εκείνη εξακολουθεί να τον αγνοεί. Ακολουθώντας την προτροπή του δικηγόρου του, την παντρεύεται για να νομιμοποιήσει τις ορέξεις του και μετά να τη χωρίσει, εκείνη όμως το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου, κι έτσι ο Πέτρος αναγκάζεται να την κλέψει. Μετά ταύτα, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι στον κόσμο δεν υπάρχει μόνο το χρήμα, αλλά και άλλες αξίες, πιο ανθρώπινες και άκρως απαραίτητες για τη ζωή όλων μας.

Κώστας Στράντζαλης

Γιώργος Ολύμπιος

Χρήστος Μουραμπάς

Σταύρος Παράβας, Σιμόνη Κυριακίδου, Λαυρέντης Διανέλλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Κώστας Μποζώνης, Χρόνης Εξαρχάκος, Πόπη Δεληγιάννη, Χριστόφορος Ζήκας

Σχόλια/Κριτική


Η Μαίρη Λίντα ερμηνεύει το τραγούδι «Τέτοια χαρά δεν θα τη δεις», σε στίχους και μουσική Μανώλη Χιώτη και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης το τραγούδι «Η Νήσος των Αζορών», σε στίχους Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Trailer