
Σχόλια/Κριτική
Βασίζεται στα απομνημονεύματα Seven Years in Tibet του Αυστριακού ορειβάτη και λοχία των SS, Heinrich Harrer, σχετικά με τις εμπειρίες του στο Θιβέτ μεταξύ 1944 και 1951. Η ταινία συγκέντρωσε παγκοσμίως 131,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο προϋπολογισμός της έφτασε τα 70 εκατομμύρια.
Οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στην Αργεντινή στην πόλη Λα Πλάτα, στην επαρχία Μεντόζα και τα βουνά των Άνδεων, αλλά και στο Νεπάλ, την Αυστρία και τον Καναδά. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι γύρισαν κρυφά ορισμένα πλάνα στο Θιβέτ, τα οποία στην ταινία έχουν διάρκεια περίπου 20 λεπτών.
Η ταινία καταδικάστηκε από την κυβέρνηση της κίνας και είχε απαγορευτεί η είσοδος σε αυτή για τον σκηνοθέτη Ζαν Ζακ Ανό και τους δύο πρωταγωνιστές, Μπραντ Πιτ και Ντέιβιντ Θιούλις. Ωστόσο, το 2012 καλωσόρισαν τον Ανό ως πρόεδρο του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, ενώ ο Πιτ επισκέφτηκε τη χώρα το 2014 και το 2016.