![](https://cityportal.gr/wp-content/uploads/2021/06/Ευτυχώς-Τρελάθηκα-1961.jpg)
![](https://cityportal.gr/wp-content/uploads/2021/06/Ευτυχώς-Τρελάθηκα-1961.jpg)
![](https://cityportal.gr/wp-content/uploads/2021/06/MV5BNTJmNTljNDktNmFkZS00ZTZlLWJjZDctMDY3MmFjMTZjYTU2XkEyXkFqcGdeQXVyNDE5MTU2MDE@.jpg)
Ευτυχώς... Τρελάθηκα! (1961)
91'
Ελλάδα
Ελληνικά
Ο Χαρίλαος Μαραζιώτης είναι ένας καταστηματάρχης που χρωστάει σε όλη την αγορά και κινδυνεύει να πάει φυλακή, τόσο εξαιτίας των δανειστών του, όσο και εξαιτίας του ΙΚΑ και της εφορίας. Η γραμματέας και μνηστή του Ηρώ, επειδή είναι φτωχή, αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο με συνοικέσιο. Προξενήτρα είναι η Αντιγόνη η οποία θέλει να παντρέψει τον Χαρίλαο με την ετεροθαλή μικρότερη αδελφή της, την Ισμήνη, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με τον συνομήλικό της Θάνο. Η Ηρώ και η Ισμήνη, που έχουν πληροφορηθεί τα σχέδια του Χαρίλαου, συνωμοτούν για να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες γι αυτές εξελίξεις. Ο Χαρίλαος αναγκάζεται να παραστήσει τον τρελό και κλείνεται σε φρενοκομείο. Οι δανειστές του, μόλις πληροφορούνται πως τρελάθηκε, αλλάζουν στάση απέναντί του, φιλοτιμούνται και τον απαλλάσσουν απ τα χρέη, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τη φυλακή και να παντρευτεί την Ηρώ.
Κώστας Ανδρίτσος
Γιώργος Λαζαρίδης • Γιώργος Ρούσσος
Αλέκος Σπάθης
Νίκος Σταυρίδης • Γκέλυ Μαυροπούλου • Μάρθα Καραγιάννη • Θανάσης Βέγγος • Δημήτρης Νικολαΐδης • Τζόλυ Γαρμπή • Περικλής Χριστοφορίδης • Αλέκος Πάντας
![](https://cityportal.gr/wp-content/uploads/2021/06/Ευτυχώς-Τρελάθηκα-1961.jpg)