Οι Johnny Depp, Benicio Del Toro, στην ταινία Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας

Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας (1998)

Fear and Loathing in Las Vegas
★★★★
Δράμα, Κωμωδία, Περιπέτεια

118'

English

1971, έρημος της Νεβάδα. Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Ραούλ Ντιούκ και με συντροφιά τον Δρ. Γκόντζο (Μπενίσιο ντελ Τόρο) υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών, διασχίζουν με υπερβολική ταχύτητα την έρημο της Νεβάδα με προορισμό το Λας Βέγκας. Εκεί ο Ντιούκ έχει αναλάβει να καλύψει δημοσιογραφικά για το περιοδικό του, έναν αγώνα με μοτοσυκλέτες. Στη διαδρομή θα πάρουν μαζί τους έναν νεαρό που κάνει ωτοστοπ (Τόμπι Μαγκουάιρ), ο οποίος όταν διαπιστώνει ότι έχουν πάρει ναρκωτικά κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Προσπαθώντας να φτάσουν στο Λας Βέγκας πριν ο νεαρός τους καταδώσει στην αστυνομία ο Ντιούκ και ο Γκόνζο ξεκινούν μια γρήγορη, οργισμένη και ασταμάτητη κούρσα, μέσα από φώτα Neon, σουρεαλιστικά τοπία και ένα συνονθύλευμα από τρελούς χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Terry Gilliam

Hunter S. Thompson(book), Terry Gilliam(screenplay), Tony Grisoni(screenplay)

Ray Cooper

Johnny Depp, Benicio Del Toro, Tobey Maguire, Michael Lee Gogin, Larry Cedar, Brian Le Baron, Katherine Helmond, Michael Warwick

Οι Johnny Depp, Benicio Del Toro, στην ταινία Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας

Σχόλια/Κριτική


Η ταινία εμπορικά απέτυχε αλλά, παράλληλα δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές.Τα γυρίσματα με πολλά προβλήματα κράτησαν 56 ημέρες. Το σημανικότερο πρόβλημα ήταν πως δεν υπήρχε επίσημη οικονομική ενίσχυση από το στούντιο. Το ύφος της εικόνας επηρεάστηκε από τους πίνακες του Robert Yarber. Παραμένει μια καλτ ταινία για τους σινεφιλ και κυρίως τους φαν του Τζονι Ντεπ.

Trailer