Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι (2022)

Mrs Harris Goes To Paris
★★★★
Δράμα, Κωμωδία

115'

Hungary, United Kingdom, Canada, France, United States, Belgium

English, French

Η Λέσλι Μάνβιλ (Phantom Thread, Maleficent 2) και η υποψήφια για Όσκαρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι», μία υπέροχη κομεντί για το πώς τα όνειρα και η πίστη σε αυτά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων, στην επιστροφή στην κινηματογραφική σκηνοθεσία για τον βρετανό Άντονι Φάμπιαν μετά από 9 χρόνια. Δεκαετία του 1950. Μια φαινομενικά συνηθισμένη χήρα βρετανίδα οικονόμος, η Κα Άντα Χάρις, έχει ένα εξίσου φαινομενικά άπιαστο όνειρο: να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior. Μαζεύοντας λίρα προς λίρα όσα της περισσεύουν από την εργασία της, έρχεται η ώρα για ένα ταξίδι στο Παρίσι που δεν θα αλλάξει μονάχα την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και την ιστορία του Οίκου Dior.  

Anthony Fabian

Paul Gallico(based on the novel by), Carroll Cartwright(screenplay by), Anthony Fabian(screenplay by)

Rael Jones

Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams, Jason Isaacs

Σχόλια/Κριτική


Το φιλμ βασίζεται στο μυθιστόρημα του 1958 «Mrs. ‘Arris Goes to Paris» του Paul Gallico, το οποίο είχε αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς βιβλίων με πρωταγωνίστρια την κυρία Χάρις, ενώ μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη ως τηλεταινία, αλλά και στο θεατρικό σανίδι.

Trailer