Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολλι Μάκι (2016)

Hymyilevä mies
★★★★
Βιογραφική, Δράμα, Ρομαντική

92'

Finland, Sweden, Germany

Finnish, English

Το καλοκαίρι του 1962 ο Όλι Μάκι, ένας Φινλανδός καλοσυνάτος επαρχιώτης, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Ελσίνκι για τον παγκόσμιο πυγμαχικό τίτλο. Κι ενώ πρέπει να συγκεντρωθεί στην προπόνηση και να χάσει βάρος, αυτός συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένος.

Juho Kuosmanen

Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti

Laura Airola, Joonas Haavisto, Miika Snåre

Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff, Joanna Haartti, Esko Barquero, Elma Milonoff, Leimu Leisti, Hilma Milonoff

Σχόλια/Κριτική


Εμπνευσμένη από τη ζωή του μποξέρ, Όλι Μάκι,η ταινία του Γιούχο Κουοσμάνεν Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολλι Μάκι (2016) κέρδισε το βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα του ομώνυμου τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η επίσημη πρόταση της Φινλανδίας για την κατηγορία του Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2017. Μια ταινία χαμηλών τόνων του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου που είναι  μακριά από τη λογική του Χόλιγουντ.  Μία χιουμοριστική ιστορία αγάπης αλλά και μια γλυκόπικρη ωδή στη χαμένη αθωότητα.
Σημείωση: Ο Όλλι Μάκι, είναι ένας γνωστός Φιλανδός μποξέρ. Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Όλλι είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί εναντίον του τότε καθιερωμένου παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία φτερό, τον Αμερικάνο Davey Moore. Αργότερα ο Όλλι Μάκι θα πει πως αυτή ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής του.

Trailer