Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα (2016)

Manchester by the Sea
★★★★
Δράμα

137'

Ηνωμένες Πολιτείες

Αγγλικά

Αποκομμένος από το μέρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι Τσάντλερ (Κέϊσι Άφλεκ) ζει μόνος του και εργάζεται ως επιστάτης πολυκατοικιών στη Βοστόνη. Ένα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και μαζί στη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού του. Συγκλονισμένος, έρχεται σε δύσκολη θέση όταν μαθαίνει την επιθυμία του αδελφού του να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του (Λούκας Χεντζ). Η επιστροφή του θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος – και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό.

Kenneth Lonergan

Kenneth Lonergan

Lesley Barber

Casey Affleck • Ben O'Brien • Kyle Chandler • Richard Donelly • Virginia Loring Cooke • Quincy Tyler Bernstine • Missy Yager • Stephen McKinley Henderson

Σχόλια/Κριτική


Γιατί να δω ή να μην δω την ταινία: Έξι οσκαρικές υποψηφιότητες και Χρυσή Σφαίρα Αντρικής Ερμηνείας για ένα καλογραμμένο, καλοπαιγμένο δράμα πάνω στην απώλεια, στο πένθος και στα τραύματα του παρελθόντος. Το “Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα” (Manchester by the Sea), σε σκηνοθεσία Κένεθ Λόνεργκαν (δυό φορές υποψήφιου για Όσκαρ σεναρίου) χάρισε στον Κέισι Άφλεκ τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ερμηνείας και το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου, έκλεψε τις εντυπώσεις στο Sundance Film Festival και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, Α' Ανδρικού ρόλου, Β' Γυναικείου για τη Μισέλ Γουίλιαμς (Michelle Williams) και Β' Ανδρικού για τον Λούκας Χεντζ (Lucas Hedges), με τον Ματ Ντέιμον (Matt Damon) να έχει αναλάβει τον ρόλο του παραγωγού. Η ταινία ανακηρύχτηκε ταινία της χρονιάς, αποσπώντας ακόμα τα βραβεία πρωτότυπου σεναρίου και πρώτου αντρικού ρόλου για τον Κέϊσι Άφλεκ (Casey Affleck) από το National Board of Review, την ένωση κριτικών.

Trailer