Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
★★★★
Μυστηρίου, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Φαντασίας

142'

Ηνωμένο Βασίλειο • Ηνωμένες Πολιτείες

Αγγλικά

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Χάρι Πότερ στο σπίτι των αχώνευτων συγγενών του Ντάρσλι, είναι αβάσταχτες όσο ποτέ άλλοτε. Η απρόσμενη επίσκεψη της εκνευριστικής θείας Μαρτζ έχει αναπάντεχη κατάληξη καθώς, σε μια ξαφνική έκρηξη οργής, ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιεί τις μαγικές του δυνάμεις για να την… φουσκώσει σαν μπαλόνι και να την εκτοξεύσει στον ουρανό! Όμως ο όρκος που έχει δώσει στο Χόγκουαρτς είναι σαφής: ένας μάγος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία από το Χόγκουαρτς και το Υπουργείο Μαγείας, αλλά και την οργή του θείου Βέρνον, ο Χάρι Πότερ το σκάει από το σπίτι των θείων του μέσα στη νύχτα και τελικά καταφθάνει στην παμπ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι». Εκεί συναντά εντελώς τυχαία τον Κορνήλιους Φατζ, τον υπουργό Μαγείας που, προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού μάγου, δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει αλλά να τον προστατέψει. Μετά από 12 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του Αζκαμπάν, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών του Χάρι Πότερ, ο διαβόητος ψυχωτικός μάγος Σίριους Μπλακ κατάφερε τελικά να αποδράσει. Ο Κορνήλιους Φατζ πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Σίριους θα αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Χάρι Πότερ. Με τη βοήθεια της Ερμιόνης, του Ρον και του αινιγματικού καθηγητή Λιούπιν, ο Χάρι Πότερ θα μπλεχτεί σε μια ακόμη μαγευτική περιπέτεια προσπαθώντας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του Σίριους Μπλακ ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παράφρονες, τους τρομερούς φρουρούς του Χόγκουαρτς, να ξεπεράσει απίστευτα εμπόδια και να αψηφήσει αμέτρητους κινδύνους.


ΟΛΕΣ οι ταινίες που παίζουν ΣΗΜΕΡΑ στην τηλεόραση
 

Alfonso Cuarón

J.K. Rowling • Steve Kloves

John Williams

Daniel Radcliffe • Richard Griffiths • Pam Ferris • Fiona Shaw • Harry Melling • Adrian Rawlins • Geraldine Somerville • Lee Ingleby

Σχόλια/Κριτική


Η τρίτη κινηματογραφική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός ακόμη βιβλίου της Τζόαν Ρόουλινγκ με ήρωα τον αξιαγάπητο Χάρι Πότερ. Τα απαράμιλλα οπτικά εφέ αποτελούν πραγματική απόλαυση, οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και ο σύγχρονος αμερικανικός διασκεδαστικός κινηματογράφος (με προϋπολογισμό 130.000.000 δολαρίων) «καταδύεται» στον απρόβλεπτο αλλά τόσο γοητευτικό κόσμο της μαγείας.

Trailer