Ο Φύλακας (2006)

The Guardian
★★★
Δράμα, Δράσης, Περιπέτεια

139'

Ηνωμένες Πολιτείες

Αγγλικά

Ο ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής». Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του. Ο Τζέικ Φίσερ, ένας ατίθασος και κάπως αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, δεν θα έχει την καλύτερη πρώτη επαφή με τον Μπεν. Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, σύντομα, όμως θα έρθει η στιγμή για τον Τζέικ, που θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής.

Andrew Davis

Ron L. Brinkerhoff

Trevor Rabin

Kevin Costner • Ashton Kutcher • Sela Ward • Melissa Sagemiller • Clancy Brown • Omari Hardwick • Alex Daniels • Daniel J. Molthen

Σχόλια/Κριτική


Υπάρχουν κάποιοι που θα λατρέψουν αυτή τη ταινία. όπως και αυτοί που θα τη θεωρήσουν προπαγανδιστική. Κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκεται και η αλήθεια. Το 1984 δημιουργήθηκε στην Αμερική το Ναυαγοσωστικό Πρόγραμμα της Ακτοφυλακής. Ενα πρόγραμμα για πολύ «δυνατούς»! Το 50% των εισαγόμενων δεν αντέχει την εκπαίδευση και εγκαταλείπει! Η ταινία με έντεχνο τρόπο εξυπακούεται πως προπαγανδίζει τις «αρετές» αυτής της σκληρής εκπαίδευσης και τον «πατριωτικό» ρόλο των ναυαγοσωστών. Η Αμερική που σώζει τον κόσμο! Βασισμένο ελαφρώς σε πραγματική ιστορία, «Ο Φύλακας» θέλει να πείσει για το ηρωικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής» των Η.Π.Α., μιας από τις πιο απαιτητικές και σκληραγωγημένες ομάδες διάσωσης στον κόσμο.

Trailer