Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997)

Good Will Hunting
★★★★★
Δράμα, Ρομαντική

126'

United States

English

Ο 20χρονος Γουίλ Χάντινγκ ζει σε μια κακόφημη συνοικία της Βοστώνης και συνεχώς μπλέκει σε καβγάδες. Σε αυτό βοηθά η εριστική, επιθετική και πεισματάρικη συμπεριφορά του. Σαν αποτέλεσμα αυτών και για να αποφύγει την ποινή φυλάκισης δέχεται να εργαστεί ως επιστάτης σε ένα πανεπιστήμιο. Όταν ο καθηγητής μαθηματικών Λαμπο (Στέλαν Σκάρσγκορντ) ανακαλύπτει ότι ο Γουιλ Χαντινγκ είναι ο μόνος που κατάφερε να λύσει μία άσκηση ανώτερων μαθηματικών, στον πίνακα του διαδρόμου του πανεπιστημίου, προσφέρεται να του κάνει μαθήματα αρκεί να επισκέπτεται έναν ψυχολόγο για τα προβλήματα συμπεριφοράς του. Τότε στη ζωή του Γουίλ Χάντιγκ μπαίνει ο Δρ. Σον, που κερδίζει την εμπιστοσύνη του και παλεύει μαζί με τον Γουίλ για να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει, αντιμετωπίζοντας τα συναισθηματικά του προβλήματα.

Gus Van Sant

Matt Damon, Ben Affleck

Danny Elfman

Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, John Mighton, Rachel Majorowski, Colleen McCauley, Casey Affleck

Σχόλια/Κριτική


Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting), το κινηματογραφικό διαμάντι που χάρισε στον Ρόμπιν Γουίλιαμς το Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Δόκτωρ Σον Μαγκουάιρ, ο ψυχολόγος που αναλαμβάνει τον ξεχωριστό Γουίλ Χάντιγκ, που ενσάρκωσε ο Ματ Ντέιμον. Συνολικά η ταινία έλαβε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ αποσπώντας αυτό του Πρωτότυπου Σεναρίου και του Β΄Ανδρικού ρόλου, ενώ στο Boxoffice συγκέντρωσε παγκοσμίως πάνω από 225 εκατομμύρια δολάρια. Αναλογικά και με τον προϋπολογισμό παραγωγής που έφτασε μόλις τα 10.000.000 δολάρια, ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ έγινε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το σενάριο της ταινίας έγραψαν οι Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον, με πιο σκοτεινή υπόθεση αφού ο Γουιλ Χάντινγκ γινόταν στόχος του FBI. Τελικά με προτροπή του σεναριογράφου Γουίλιαμ Γκολντμαν έδωσαν βάρος στη σχέση του πρωταγωνιστή με τον ψυχολόγο και τα υπόλοιπα είναι πλέον…κινηματογραφική ιστορία. Η ταινία κέρδισε και το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου Η αρχική εταιρεία παραγωγής δεν ήθελε τους σεναριογράφους να πρωταγωνιστούν και στην ταινία Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting), μάλιστα τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτά του Μπραντ Πιτ και του Λεονάρντο ντι Κάπριο. Τελικά το σενάριο αγόρασε η Miramax, και η παραγωγή ξεκίνησε με τους δύο φίλους στους κύριους ρόλους.

Trailer