Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης (2002)

Gangs of New York
★★★★
Top ταινίες, Δράμα, Έγκλημα

167'

Italy, United States

English, Irish Gaelic, Chinese, Latin

Στη Νέα Υόρκη, την εποχή του εμφύλιου πολέμου, ο γιος ενός ηγέτη των Ιρλανδών μεταναστών, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με συμμορία αυτοχθόνων Νεοϋορκέζων, γίνεται το δεξί χέρι του Κάτινγκ, γνωστού ως Μπιλ ο Χασάπης, αρχηγού όλων των συμμοριών στη λαϊκή συνοικία Πέντε Σημεία, με σκοπό να τον σκοτώσει δημόσια και να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του.

Martin Scorsese

Jay Cocks(story), Steven Zaillian(screenplay), Kenneth Lonergan(screenplay)

Howard Shore

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson

Σχόλια/Κριτική


Επική ταινία με πολιτικές προεκτάσεις που μας διαφωτίζει για την σκοτεινή πλευρά της ιστορίας της Νέας Υόρκης, με υπερβολική βία και σκηνές που μένουν για πολύ καιρό στη μνήμη. Ταινία-σταθμός για την ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες ταινίες που προπαγανδίζουν το μεγαλείο της Αμερικής. Προτάθηκε για 11 Όσκαρ και δεν κέρδισε (αδίκως) κανένα. Στην ταινία που έχει πολύ καλές ερμηνείες ξεχωρίζει ο Ντάνιελ Ντέi Λούις  (Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Ο αντιστάρ που έγινε μαραγκός) που ως Μπιλ ο Χασάπης δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας!

Trailer