
Σχόλια/Κριτική
Ο Φρανσουά Οζόν διασκεύσε για πρώτη φορά βιβλίο της Εμανουέλ Μπέρνχαϊμ, ωστόσο είχαν συνεργαστεί σεναριακά τέσσερις φορές στο παρελθόν, από το 2000 ως το 2009. Η βραβευμένη συγγραφέας έφυγε από τη ζωή το 2017.
113'
France, Belgium
French, German, English
Ο Αντρέ, στα 85 του χρόνια, πέφτει θύμα εγκεφαλικού, το οποίο τον αφήνει μερικώς παράλυτο. Κλινήρης και ανήμπορος να χαρεί τη ζωή όπως επιθυμεί, ο Αντρέ ζητά από την κόρη του, την Εμανουέλ, να τον απαλλάξει από το μαρτύριο που βιώνει. Η Εμανουέλ, που έχει σπεύσει στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται αντιμέτωπη με το πιο επώδυνο δίλημμα της ζωής της.
François Ozon
Emmanuèle Bernheim(novel), François Ozon(adaptation), Philippe Piazzo(collaboration)
-
Sophie Marceau, André Dussollier, Géraldine Pailhas, Charlotte Rampling, Éric Caravaca, Hanna Schygulla, Grégory Gadebois, Judith Magre