Ζωντανός Θρύλος (2007)

I Am Legend
★★★★
Δράμα, Φαντασίας

101'

United States

English

Ο Ρόμπερτ Νέβιλ ένας επιστήμονας, που είναι ο μόνος επιζών από τον θανατηφόρο ιό ο οποίος εξαφάνισε τον ανθρώπινο πληθυσμό. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός είχε φτιαχτεί από ανθρώπινο χέρι. Όταν ανακαλύφθηκε τον χρησιμοποίησαν για να εισχωρεί στο ανθρώπινο σώμα και να καταπολεμά τον καρκίνο. Αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός για τη δημιουργία αυτού του ιού είχε, στην πορεία, ασύλληπτες παρενέργειες και επιπτώσεις. Ο Νέβιλ, για ένα περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη και ίσως και στον κόσμο. Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. «Το όνομά μου είναι Ρόμπερτ Νέβιλ. Είμαι επιζών στη Νέα Υόρκη. Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω. Οποιοσδήποτε. Σας παρακαλώ! Δεν είστε μόνοι…» Ως γιατρός και ερευνητής, με μόνη παρέα το σκύλο της κόρης του που χάθηκε στη βιβλική καταστροφή, προσπαθεί να βρει εργαστηριακά το αντίδοτο χρησιμοποιώντας το αίμα του και φυλάγεται από τις κακοτοπιές σε μια έρημη και απειλητικά σιωπηλή πόλη. Όμως, δεν είναι μόνος. Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας, παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος.

Francis Lawrence

Mark Protosevich(screenplay), Akiva Goldsman(screenplay), Richard Matheson(novel "I Am Legend")

James Newton Howard

Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson-Whitfield, Willow Smith, Darrell Foster, April Grace, Dash Mihok

Σχόλια/Κριτική


Γιατί να δεις αυτή την ταινία: Οι φανατικοί των zombie μάλλον θα απογοητευτούν, θα τη βρουν αργή, χωρίς δράση και αίμα. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν ένα πετυχημένο Blockbuster.  Γιατί είναι μια ευχάριστη έκπληξη,  για όσους δεν είναι φαν των zombie-vampire movie. Ο Will Smith, καταφέρνει μόνος του να κρατήσει τον θεατή. Στην κυριολεξία το 60% της επιτυχίας της ταινίας είναι αυτός και το άλλο 40% οφείλεται στον σκηνοθέτη και την υποβλητική ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Κατά τα υπόλοιπα, ναι υπάρχουν, σεναριακές αδυναμίες, παράπονα για τα εφέ, αλλά και για το τέλος της ταινίας. Εν κατακλείδι μετρώντας τα συν και τα πλην, αξίζει να τη δείτε, είναι μια συμπαθητική ταινία που σίγουρα σου κινεί το ενδιαφέρον. Ο κινηματογράφος πάνω από όλα είναι θέαμα. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Richard Matheson. Αυτή είναι η τρίτη μεταφορά του στην οθόνη. Προηγήθηκαν τα The Last Man on Earth και Omega Man, αλλά δεν τράβηξαν εξ ίσου το ενδιαφέρον.

Trailer