ΛΟΑΤΚΙ σημαία
Φωτογραφία Αρχείου

Μουντιάλ 2022: Με 7 έως 11 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει όποιος σηκώσει τη σημαία ΛΟΑΤΚΙ+

Με φυλάκιση κινδυνεύει όποιος φίλαθλος κυματίζει τη σημαία με το ουράνιο τόξο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Σύμφωνα με την Ανώτατη Επιτροπή του Εμιράτου, μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης από επτά έως 11 χρόνια.

«Όποιος φέρει τη σημαία στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα φυλακίζεται για 7 ή 11 χρόνια», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Κατέρ, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, η «θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του» πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mανσούρ Αλ Ασάνι, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Αν θέλετε να εκφέρετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή».

Παράνομες και οι σεξουαλικές επαφές

Παράλληλα, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης επτά ετών. «Το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Η Ισπανία αποσύρει την υποψηφιότητά της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως