Διδώ Σωτηρίου -Απόσπασμα από τα «Ματωμένα Χώματα»

Μουσική παράσταση «Ματωμένα χώματα» - «Φεστιβάλ θάλασσας»

Η  Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς”  έχει δημιουργήσει μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο, “Ματωμένα Χώματα” αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικούελληνισμού Διδώς Σωτηρίου.

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, ενώ παρεμβάλλονται κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα”. Τα κείμενα της παράστασης απαγγέλλει μοναδικά o γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Τέλος, η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του κορυφαίου Δευτεροβάθμιου οργάνου, της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

► Info

Μουσική παράσταση «Ματωμένα χώματα»

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Θάλασσας 2022 | πρόγραμμα

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως