Μουσική παράσταση σε τραγούδια και στίχους στις γλώσσες της Ιβηρικής

Υπό το Φως της Πανσελήνου, στις 13 Ιουλίου, μέρα Τετάρτη και ώρα 21:00 στο Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής στο Αγγελοχώρι, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μουσική παράσταση: «Μια μουσική περιπλάνηση σε τραγούδια και στίχους στις γλώσσες της Ιβηρικής» με τραγούδια (σεφαραδίτικα, ισπανικά ,καταλανικά, βάσκικα και πορτογαλικά) ποιήματα ισπανόφωνων και πορτογαλόφωνων ποιητών ( Fernado Pessoa,Octavio Paz,Federico Garcia Lorca κ.α) και Στίχους των τραγουδιών σε ελεύθερη απόδοση.

Με τις αυτοσχεδιαστικές αναζητήσεις του πιανίστα Θανάση Μπιλιλή, την ιδιαίτερη, ευαίσθητη και εκφραστική φωνή της soprano Τότας Κυριαζικίδου στη λαϊκή ισπανική μουσική και την εκφραστική απαγγελία της Γιώτας Τσιγκρή θα περιπλανηθούμε από τις σεφαραδίτικες μελωδίες (cancionespopularessefardies), λαϊκές μπαλάντες που έφεραν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης από την Ισπανία, ως ανάμνηση των χαμένων πατρίδων αλλά και συνθέσεις μεταγενέστερων λαϊκών δημιουργών που διαδόθηκαν στις σεφαραδίτικες κοινότητες της Ανατολής, στα νοσταλγικά καταλανικά τραγούδια, στους γεμάτους πάθος ρυθμούς της Ανδαλουσίας στη χώρα των Βάσκων με την ιδιαιτερότητα της γλώσσας και θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι με τις νοσταλγικές και μελαγχολικές μελωδίες στην πορτογαλική γλώσσα.

Tα τραγούδια αυτά και οι στίχοι σχετίζονται με τις αμετάβλητες και πανάρχαιες εκφάνσεις της ζωής, τον έρωτα, τον γάμο, τη ξενητειά, τον θάνατο, τη μνήμη, το τραγούδι της μάνας στο παιδί (νανουρίσματα) κ.λ.π.

Συντελεστές Παράστασης

Τραγούδι: Τότα Κυριαζικίδου
Πιάνο – Διασκευή-αυτοσχεδιασμοί: Θανάσης Μπιλιλής
Αφήγηση: Γιώτα Τσιγκρή
Επιλογή-επιμέλεια κειμένων: Γιώτα Τσιγκρή, Τότα Κυριαζικίδου

► Info

Μια μουσική περιπλάνηση σε τραγούδια και στίχους στις γλώσσες της Ιβηρικής

Ημερομηνία: Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00

Ελεύθερη είσοδος (με προαιρετική συνεισφορά)

Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής στο Αγγελοχώρι

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως