Μπάκιγχαμ: O Κάρολος αρνείται να δώσει στον εγγονό του Άρτσι πριγκιπικό τίτλο

Ο “άτυπος” πόλεμος μεταξύ του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και του Πρίγκιπα Καρόλου με τον γιο του Πρίγκιπα Χάρι συνεχίζεται, κι αυτή τη φορά αφορά τον μικρό Άρτσι.

Όπως αναφέρει το ΤΜΖ, ο Πρίγκιπας Κάρολος και παππούς του Άρτσι φέρεται να αρνείται να κάνει τον εγγονό του πρίγκιπα, μόλις ο ίδιος διαδεχθεί στον θρόνο την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ είναι τώρα 7ος στη γραμμή του θρόνου, αλλά σύμφωνα με την Daily Mail, ο Κάρολος θέλει να “ανανεώσει” κάποια πράγματα στη βρετανική μοναρχία, περιορίζοντας τον αριθμό των γαλαζοαίματων επικριτών. Και σαν καλή αφορμή ή δικαιολογία για τα σχέδιά του θα χρησιμοποιήσει το πολυδάπανο κόστος “συντήρησης” όσων κατέχουν βασιλικούς τίτλους.

Η Daily Mail σημειώνει ότι τα μέλη με τίτλους όπως  πρίγκιπας ή  πριγκίπισσα έχουν δικαίωμα οικονομικής υποστήριξης και ασφάλειας, τα οποία πληρώνονται από τους πολίτες της Κοινοπολιτείας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν δηλώσει δημόσια ότι τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ αρνούνται ήδη να πληρώσουν για την ασφάλεια του Άρτσι.

Αν και αυτό ακούγεται κάτι επιφανειακό υπάρχει πολλά περισσότερα που θα έρθουν συντόμως στην δημοσιότητα.

Όπως αναφέραμε, το Παλάτι είναι έξαλλο με τον Χάρι και την Μέγκαν μετά την συνέντευξη στην Όπρα και κυρίως με όσα ειπώθηκαν περί ρατσισμού εις βάρος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Το νέο αγκάθι στις σχέσεις των δύο πλευρών ήρθε με την νέα τηλεοπτική “ομολογία” του Χάρι σχετικά με την στάση του πατέρα του απέναντί του μετά τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Αν και το ζεύγος δεν ανέφερε ποιος έκανε τα σχόλια σχετικά με το χρώμα του δέρματος του Aρτσι, το δάχτυλο φαίνεται στραμμένο είτε στον Κάρολο είτε στον Γουίλιαμ, και οι δύο φέρονται να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον Χάρι.

Bέβαια η μπάλα δεν παίρνει μόνο τον Χάρι, την Μέγκαν και τον Άρτσι. Ο Πρίγκιπας Άντριους (του οποίου η σχέση με το σκάνδαλο Έπστειν έχει πλήξει τα βασιλικά του προνόμια) ήδη διαμαρτύρεται προφανώς για τα περιορισμένα προνόμια που θα λάβουν οι κόρες του, οι Πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, μετά την ενθρόνιση του Καρόλου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως