«Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ» δεν ανταποκρίνονται στις ...παραδοσιακές ρωσικές ηθικές και πνευματικές αξίες(!!!)

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, οι αμερικανικές ταινίες «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ» δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές και πνευματικές αξίες(!!!), ενώ ο περιορισμός της προβολής ξένων ταινιών κατά την άποψή του ενισχύει την εγχώρια παραγωγή ταινιών και σειρών.

Την 1η Αυγούστου ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βλαντισλάβ Νταβανκόφ, ο οποίος ανήκει στην παράταξη «Νέοι άνθρωποι», πρότεινε να προβάλλονται ταινίες από τις «μη φιλικές χώρες» χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων των δικαιωμάτων των ταινιών, ώστε να μπορούν οι Ρώσοι θεατές να δουν στους κινηματογράφους τις αμερικανικές ταινίες «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ».


Διαβάστε τις κριτικές μας 


Ο υφυπουργός Πολιτισμού Αντρέι Μάλισεφ, απαντώντας στον Νταβανκόφ, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι οι προταθείσες από εσάς ταινίες για προβολή ώστε να τις δουν οι πολίτες της χώρας, δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που έχει θέσει το κράτος για τη διατήρηση και ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών ηθικο-πνευματικών αξιών», όπως επισημαίνει η Novaya Gazeta Europe (αντίγραφο του εγγράφου έχει στην διάθεσή του το πρακτορείο TASS).

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα ταμεία των ρωσικών κινηματογράφων έχουν «κορεσθεί από ποιοτικές εγχώριες πρεμιέρες» υπενθυμίζοντας την κυκλοφορία το 2023 της ταινίας με οικογενειακό περιεχόμενο «Τσεμπουράσκα» , την ταινία «Πρόκληση» που γυρίσθηκε στο Διάστημα, όπως επίσης και την ταινία «Μάρτυρας» που επικροτεί τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ταινία «Μάρτυρας» που είχε προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ρούβλια, και η οποία χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας και υπουργείο Πολιτισμού, μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε εισπράξεις λιγότερες των 7 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Ο Μάλισεφ ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κινηματογράφου επισημαίνουν τη θετική πλευρά της μείωσης του αριθμού των χολιγουντιανών ταινιών, επειδή αυτό ενισχύει την αύξηση της παραγωγής ρωσικών ταινιών και σειρών.


Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως