{ Υγεία }

Μπιλ Γκέιτς - Πρέπει να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού

 

Κατηγορίες: Covid-19

Μπιλ Γκέιτς - Πρέπει να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμούΠρέπει να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού - όσο η ασθένεια υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο, υπάρχει και η πιθανότητα επανεμφάνισης

Ο Μπιλ Γκέιτς, του οποίου το φιλανθρωπικό Ίδρυμα, έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια για την παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είπε ότι θα μπορούσαμε να δούμε ένα εμβόλιο νωρίτερα από ό, τι περιμένουμε. «Στις αρχές του επόμενου έτους»
«Με κάποια τύχη, θα έχουμε δύο ή τρία από τα έξι εμβόλια, που βρίσκονται στη φάση τρία των κλινικών δοκιμών αυτή τη στιγμή.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένας εθελοντήςστην κλινική δοκιμή του εμβολίου πέθανε, αλλά ο Γκέιτς είπε ότι αυτό δεν ήταν «έκπληξη» για τις κλινικές δοκιμές. «Ακόμα κι αν εγκριθούν δύο ή τρία, από τα πρώτα έξι εμβόλια, η αποτελεσματικότητά τους στην διακοπή της μετάδοσης του ιού ενδέχεται να μην είναι τέλεια» σημείωσε.

Αν και είναι πιθανό να υπάρχει επάρκεια εμβολίων, πάλι δεν θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς επισήμανε ο Γκέιτς. «Πρέπει να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού μέχρι τότε για να μειώσουμε πραγματικά τους αριθμούς και όσο αυτή η ασθένεια υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο, η πιθανότητα επανεμφάνισης θα είναι πάντα εκεί», είπε.

Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολο, με τον Γκέιτς να λέει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να στρέφονται σε επιβλαβείς θεωρίες συνωμοσίας για πιθανά εμβόλια. Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το εμβόλιο, με αναφορές σε μένα ή τον φρ. Άντονι Φάουτσι ήταν κάτι που δεν περίμενα, επισημαίνει ο Μπιλ Γκέιτς. «Επομένως, πρέπει να διερωτάσθε αν αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν τομείς όπως η χρήση μάσκας ή η προθυμία λήψης του εμβολίου. Είμαι ακόμα αισιόδοξος ότι υπάρχει ένα ποσοστό 30% του πληθυσμού που καταλαβαίνει ότι αυτό θα ωφελήσει άλλους ανθρώπους, και έτσι θα εμβολιαστούν» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ