Μπλε μέλισσα

Μπλε Μέλισσα: Ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα

Στο 19ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας βρίσκεται ένα σχολείο κάπως διαφορετικό από τα άλλα. Το Εco-school Μπλε Μέλισσα είναι ένα οικολογικό σχολείο, ολιστικής φύσης που δίνει βάση στις εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας με κεντρικούς άξονες τη βιωματική και υπαίθρια εκπαίδευση.

«Προετοιμάζουμε το παιδί για τον πραγματικό κόσμο σε ένα πλαίσιο, αγάπης και σταθερότητας» 

Η Μπλε Μέλισσα «φτερούγισε» για πρώτη φορά το 2018 αρχικά μόνο ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ενώ από τη φετινή σεζόν λειτουργούν επιπλέον ο βρεφονηπιακός σταθμός και το νηπιαγωγείο. Απευθύνεται σε παιδιά από 6 μηνών έως 12 ετών.

Η οργάνωση του σχολείου βασίζεται στις λεγόμενες «κυψέλες», οι οποίες αποτελούν διάφορες θεματικές που δείχνουν τη φύση των εργαστηρίων που γίνονται στην εκάστοτε αίθουσα ως προς το ΚΔΑΠ. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν κυψέλες των φυσικών επιστημών, του αθλητισμού, των συναισθημάτων, των τεχνών, της έρευνας, των δημιουργικών εργαστηρίων και φυσικά αυτή του περιβάλλοντος.

80 εργαστήρια!

Διαθέτει συνολικά 80 διαφορετικά εργαστήρια και έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το παιδί έχει επιλογές έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει από νεαρή ηλικία τι του αρέσει και τι όχι.

Ο Γιώργος Κυριάκου, δάσκαλος και ιθύνων νους του εγχειρήματος μίλησε στο CityPortal και την Κατερίνα Δασκαλοπούλου και την ξενάγησε στις… κυψέλες της Μπλε Μέλισσας.

Δείτε το βίντεο:

ECO School Μπλε Μέλισσα
19ο Χιλιόμετρο, Θεσσαλονίκης – Περαίας
Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 75 670
Facebook
info@mplemelissa.gr

 

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Eco School Μπλε Μέλισσα;

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως