{ Τελευταία νέα }

Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων λίγο μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων λίγο μετά τη συνάντηση Τραμπ-ΕρντογάνΛίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γερουσιαστής μπλόκαρε το ψήφισμα.

Πρόκειται για τον Λίντσεϊ Γκράχαμ ο οποίος εξέφρασε αντιρρήσεις για το αν οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίζουν τη γενοκτονία ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι γερουσιαστές δεν μπορούν να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία! 
 
Μάλιστα, το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ: "Η υπόθεση των Αρμενίων είναι θέμα για τους ιστορικούς και όχι για τους πολιτικούς" είπε. 
 
Στο μπλοκάρισμα του ψηφίσματος αντέδρασε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος τόνισε το προφανές: "Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να αποτυπώνει μία ειλικρινή καταμέτρηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη γενοκτονία των Αρμενίων". 
 
Το ψήφισμα για την αναγνώριση είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από το Κογκρέσο (405 υπέρ, 11 κατά) αλλά είχε προκαλέσει την οργή του Ερντογάν. 
Oι ΗΠΑ ,με το ψήφισμα, θα αναγνώριζαν ότι οι σφαγές περισσότερων του ενός εκατομμυρίου Αρμενίων μεταξύ του 1915 και του 1923 από Τούρκους είχαν το χαρακτήρα γενοκτονίας. 
 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ