Μποφίλιου και Κερλίδου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» Μια μοναδική σε συμβολισμούς μουσική εκδήλωση με την Αλεξάνδρα Κερλίδου και τη Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Μία «δυνατή» συναυλία – πραγματική κατάθεση ψυχής, θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου, η μουσικός που κατάφερε να γκρεμίσει τα εμπόδια της αναπηρίας που της στερούν κάθε δυνατότητα κίνησης και ομιλίας και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της και μαζί της η σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις σε μία μοναδική εκδήλωση στην οποία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στο «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης», σε μια εκδήλωση γεμάτη από συμβολισμούς και μουσικές που αναδεικνύουν την ακλόνητη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, δυναμώνοντας το όραμα της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών, μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι καμιά αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Με τον τίτλο «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική», η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, σε μια πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου και σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα δώσει τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστεί για πρώτη φορά η τεχνολογία του EyeHarp, ενός ψηφιακού «μουσικού οργάνου» που δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρίες να παίζουν μουσική με κινήσεις των ματιών ή του κεφαλιού, κοιτώντας σε διαφορετικά σημεία στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης: «Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να «καθηλώσει» το κοινό, μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρίες και την ισότιμη κοινωνική τους συμπερίληψη, θα γίνει η παρουσίαση της τεχνολογίας του EyeHarp από τον Δημιουργό της Ζαχαρία Βαμβακούση, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις παραολυμπιονικών που με τις νίκες τους μας γέμισαν περηφάνια και συγκίνηση αλλά και νέων καλλιτεχνών, που η αναπηρία δεν στάθηκε εμπόδιο στη δημιουργική τους έκφραση.

► Info

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο κτίριο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Οδός Παρατσίκογλου & Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου). Είσοδος Ελεύθερη με ατομική πρόσκληση. Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά παιχνίδια και γραφική ύλη για τις Κοινωνικές δομές του Δήμου.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ: Δευτέρα 29/11 από το Δημαρχείο Ευόσμου κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 και 17:00 με 19:00 και την Τρίτη 30/12 από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης κατά τις ώρες 12:00 με 15:00.

Υποβολή αίτησης για παραλαβή πρόσκλησης στο https://forms.gle/kf35mQ3Rc75HCgpt8


Σημειώνεται ότι λόγω της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του Covid – 19, η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως