Η αρχική προέλευση της ιδέας της παρασκευής μπουγάτσας, σύμφωνα με αναφορές παλαιότερων, προέρχεται από τη γεωγραφική περιοχή του Βυζαντίου και συγκεκριμένα, από την Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν ακόμα ελληνική, δηλαδή πριν το 1453 μ.Χ. και την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους.
Είναι γνωστό ότι στο Βυζάντιο υπήρχε μεγάλη παράδοση στα γλυκά ταψιού αλλά και στις πίτες. Ένα είδος, λοιπόν, από αυτές τις περίφημες παραδοσιακές πίτες του Βυζαντίου είναι και η μπουγάτσα.
Η τέχνη της μπουγάτσας πάππου προς πάππου
Η ιστορία του καταστήματος «Μπουγάτσα Δούκας» ξεκινά το 1981, όταν ο παππούς Θανάσης, απόφοιτος τουριστικής σχολής και με προϋπηρεσία στα ξενοδοχεία, αποφασίζει να κάνει το μεράκι του επάγγελμα και να βγάλει στην αγορά αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Αρχικά, άνοιξε ένα μικρό μαγαζάκι όπου πουλούσε χειροποίητες μπουγάτσες και έπειτα, το 1988, άνοιξε μία βιοτεχνία μπουγάτσας και σφολιατοειδών.
Η σκυτάλη έχει περάσει πια στον εγγονό του, Θανάση Δούκα, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με το ίδιο μεράκι, αλλά και με περίσσια αγάπη για το επάγγελμά του.
Μπουγάτσες κα σφολιατοειδή που θα λατρέψεις
Αυτό που κάνει την «Μπουγάτσα Δούκας» να ξεχωρίζει είναι η άριστη επιλογή πρώτων υλών, που δημιουργεί αναπόφευκτα ένα απόλυτα παραδοσιακό και αγνό προϊόν, αλλά και το ότι η μπουγάτσα ανοίγεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο χέρι!
Στη «Μπουγάτσα Δούκας» θα βρεις τις πιο λαχταριστές μπουγάτσες με τυρί, κρέμα, σπανάκι, αλλά και κιμά, ανάλογα με τις διαθέσεις του ουρανίσκου σου. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα και τη μπουγάτσα σπέσιαλ, που έχει γέμιση πίτσας!
Ακόμη θα βρεις χωριάτικες πίτες σε διάφορα μεγέθη, αλμυρά κρουασάν σε πλήθος γεύσεων, ζύμες μπριός, μπιφτεκόπιτα, αλλά και το σπέσιαλ διπλό λουκάνικο.
Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να επισκεφτείς το φυσικό κατάστημα, δεν υπάρχει κανένας λόγος… ανησυχίας, καθώς στην «Μπουγάτσα Δούκας» το delivery λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι καθημερινά, μέσα από πλατφόρμες παράδοσης φαγητού.
Φυσικά, η αγαπημένη μας μπουγάτσα πρέπει να συνοδεύεται και με το αγαπημένο μας ρόφημα. Γι’ αυτό η «Μπουγάτσα Δούκας» σου προσφέρει τα περισσότερα είδη καφέ της εταιρείας Divino, για να τα απολαύσεις σε συνδυασμό με την υπέροχη μπουγάτσα τους, ολοκληρώνοντας αυτή τη γευστική εμπειρία.
Η «Μπουγάτσα Δούκας» δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και διαρκώς προσπαθεί να ευχαριστεί τους πελάτες της, δημιουργώντας νέες γεύσεις, με βάση την παράδοση, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Με μία εμπειρία 40 χρόνων, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για την πολυαγαπημένη μας μπουγάτσα που σίγουρα θα αναζητάς ξανά και ξανά…
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 34 με Αλεξάνδρου Σβώλου (Έναντι Δημοτικής Βιβλιοθήκης)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 264078
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 6:00-15:30
Διαβάστε επίσης: Brunch Box: Δεν είναι κουτί, είναι ο απόλυτος προορισμός για brunch!
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως