Μπουγάτσα με μελάνι: Έκθεση comics και παιχνιδιών στρατηγικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μπουγάτσα με μελάνι: Έκθεση comics και παιχνιδιών στρατηγικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η 11η Έκθεση Κόμικς της Inkorrekt σε συνδυασμό με την 9η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής του ΕΣΦΙΠΣ σε μία από κοινού εκδήλωση, που πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Art+θεάματα» του Α.Π.Θ.

Η έκθεση κόμικς συνδιοργανώνεται απο την ομάδα “Inkorrekt”, μία πολύ ενεργή ομάδα δημιουργών κόμικς, με παρουσία στη Θεσσαλονίκη ήδη από το 2006 και την εκδοτική “Ένατη Διάσταση”, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που από το 2006 δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και ανάδειξης των κόμικς, με πολυάριθμες εκδόσεις, διοργανώσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις στο ενεργητικό της στον αυτό χώρο. Η μεταφορά της έκθεσης από τους χώρους του πανεπιστημίου σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης έδωσε τη δυνατότητα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην τελευταία διοργάνωση (2010), κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί και φέτος.

Η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (ΕΣΦΙΠΣ). Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και δραστηριοποιείται από τότε με σκοπό τη διάδοση του χόμπι των παιχνιδιών στρατηγικής και της μελέτης της ιστορίας μέσα από αυτά. Τόσο η Έκθεση Κόμικς όσο και η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής αποτελούν μία πλατφόρμα επικοινωνίας για τις αντίστοιχες κοινότητες των φίλων αυτών των δύο hobby, από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις. Άλλωστε, στα πλαίσια των ανωτέρω εκδηλώσεων πραγματοποιούνται κάθε έτος εργαστήρια, σεμινάρια, παιχνίδια συμμετοχής κοινού και ανοικτές συζητήσεις, που τις εμπλουτίζουν ιδιαίτερα και τους προσδίδουν διαδραστικό χαρακτήρα.

Και φέτος λοιπόν, στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί παζάρι νέων αλλά και παλαιών εκδόσεων για μικρούς και μεγάλους φίλους των κόμικς με τη συμμετοχή των εκδοτικών Jemma Press, Helm, Ένατη Διάσταση και της Λέσχης Φίλων Κόμικς. Θα συμμετέχει επίσης και το κατάστημα Hobby Games, διαθέτοντας ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών και καρτοπαίχνιδων. Παράλληλα, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με ομιλίες σχετικά τα κόμικς και με ιστορικά θέματα οι οποίες θα είναι ανοικτές σε όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει. Τέλος, στην έκθεση θα λειτουργήσει και εργαστήριο κόμικς, απευθυνόμενο σε νέους και με ελέυθερη προσέλευση, υπο την διεύθυνση του εργαστηρίου Comink, ενώ την διοργάνωση θα υποστηρίξει με δροσιστικά αφεψήματα και ένα αποχαιρετιστήριο party στον χώρο τους, πλ. Αριστοτέλους, η εταιρεία Τ.G.I.’s Friday’s.

Info
Στις 22-25 Νοεμβρίου 2012, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως