Μπουρδούμης κατά Σερβετάλη: Τόσα χρόνια χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την θεατρική παράσταση “Ρινόκερος” της οποίας μέχρι πρότινος ήταν πρωταγωνιστής, με το επιχείρημα πως η Τέχνη πρέπει να ανήκει σε όλους. Σημειώνεται ότι μέχρι πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων, το θέατρο Κιβωτός στο οποίο παρουσιαζόταν η παράσταση λειτουργούσε ως μεικτός χώρος, για εμβολιασμένους και μη θεατές.

Η απόφαση του ηθοποιού που τον κατέστησε ουσιαστικά σε νέο ήρωα των αντιεμβολιαστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου , οι οποίοι υποστήριξαν πως η αποχώρησή του δεν επηρεάζει μόνο τον ίδιο αλλά και όλο το επιτελείο της παράστασης, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαίη Κοκκινοπούλου για Σερβετάλη: Ο μόνος ανεμβολίαστος στον «Ρινόκερο» και καλοπληρωμένος

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν είναι και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, απάντησε στον Άρη Σερβετάλη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως τόσα χρόνια που αρκετοί ηθοποιοί συμμετέχουν σε παραστάσεις χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκείνος δεν έδειχνε την ίδια ευαισθησία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη:

“Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δεν θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους κι αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη -πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι, δικαίωμά σου, και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό.

Φαντάζομαι θα απαγορευτούν και οι ταινίες του Άρη Σερβετάλη να προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες πλέον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάκης Λαζόπουλος: Στηρίζω Σερβετάλη δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως