Μπουρλά: Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer - Ο ιός είναι ο εχθρός

Μπουρλά: Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer - Ο ιός είναι ο εχθρός

Απαντήσεις στον τρόπο που η Ελλάδα δίνει τη μάχη της με την πανδημία, καθώς και στις εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων δίνει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στην αποκλειστική συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου 28-29/11.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία και το γεγονός ότι πραγματικά ξεχωρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετωπισή της είναι κάτι που με κάνει εξαıρετικά υπερήφανο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο CEO της Pfizer συμπληρώνοντας ότι «ο ιός είναι ο εχθρός».

95% αποτελεσματικό και ασφαλές το εμβόλιο Pfizer – BioNTech
«Εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα. Ιστορικά, η ανάπτυξη των εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης προκαλούμε τον εαυτό μας να προχωρήσουμε την έρευνά μας σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει το να σκεφτούμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε παράλληλα, χωρίς να παραλείψουμε βήματα, αλλά μελετώντας νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα και όχι διαδοχικά», αναφέρει ο κ. Μπουρλά.

Pfizer και BioNTech: Καταθέτουν αίτηση αδειοδότησης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Ο κ. Μπουρλά εξηγεί σχετικά με την πορεία του εμβολίου της Pfizer: «Παρότι η Pfizer κινείται με εξαιρετική ταχύτητα, εν μέρει χάρη στην τεχνολογία mRNA, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη».

Τέλος αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουρλά σημειώνει: «Ο κόμβος μας στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει κοιτίδα για υψηλού επιπέδου τεχνικές και άκρως εξειδικευμένες ψηφιακές ικανότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι Advanced Analytics και Agile Software Development»

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως