14.1 C
Thessaloniki
15.8 C
Athens

Μπουτάρης δήμαρχος, Τζιτζικώστας περιφερειάρχης

Αν και τα ποσοστά ενσωμάτωσης των επίσημων αποτελεσμάτων είναι χαμηλά, η διαφορά ανάμεσα σε Μπουτάρη-Καλαφάτη και Τζιτζικώστα-Ιωαννίδη, που καταγράφεται και στα έξιτ πολ, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ξανά δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Στ. Καλαφάτης όσο και ο Γ. Ιωαννίδης αποδέχτηκαν την ήττα τους, καθώς ο πρώτος τηλεφώνησε στον αντίπαλό του και του έδωσε συγχαρητήρια ενώ ο δεύτερος σε δήλωσή του έκανε λόγο για ξεκάθαρο αποτέλεσμα που έδωσε τη νίκη στην ομάδα Τζιτζικώστα. Να σημειώσουμε ότι με ενσωμάτωση 11,50% ο Γιάννης Μπουτάρης παίρνει 7.976 ψήφους και ποσοστό 57,99%, έναντι 5,778 ψήφων και ποσοστό 42,01 που παίρνει ο Σταύρος Καλαφάτης, ενώ με καταμετρημένο το 13,76% των ψήφων στην Κεντρική Μακεδονία προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ανεξάρτητος) με 73.028 ψήφους και ποσοστό 70,72 % έναντι 30.242 ψήφων και ποσοστό 29,28% του Γιάννη Ιωαννίδη (ΝΔ).
 
“Νίκησε η πόλη, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι” δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πανηγύρισε την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου, μαζί με τους συνεργάτες του, στελέχη και μέλη της παράταξης στο προεκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών, Τσιμισκή και Κομνηνών.

Ο κ. Μπουτάρης έφτασε μαζί με τη κόρη και τα εγγόνια του και το συγκεντρωμένο πλήθος τον υποδέχθηκε με αναμμένους πυρσούς, χειροκροτήματα, συνθήματα και αγκαλιές. Όπως είπε ο ίδιος, ο ηττημένος των εκλογών, ο Σταύρος Καλαφάτης, του τηλεφώνησε και τον συνεχάρη για τη νίκη του και ο δήμαρχος τον ευχαρίστησε. “Σήμερα η Θεσσαλονίκη έβγαλε δήμαρχο.
 
Δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα, ούτε κάποιες ομάδες συμφερόντων” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: “Η πόλη έδειξε ότι επιμένει συνειδητά στην επιλογή του 20109. Ότι δεν θέλει να πάνε χαμένες οι προσπάθειες που έγιναν από όλους μας τα τελευταία 3,5 χρόνια που ήταν δύσκολα.

Μας έδωσε έτσι τη δυνατότητα αλλά και την εντολή για τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνουμε πράξη όλα όσα πρέπει για να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη των ονείρων μας, των δικών μας και των παιδιών μας. Μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη ανεκτική, που αγκαλιάζει όλους και δίνει σε όλους δυνατότητες. Πρωταρχικό μέλημά μου είναι να πάψει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα της ανεργίας. Υπόσχομαι να δουλέψουμε όλοι μαζί, όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης είτε εκλέχθηκαν, είτε όχι. Όλοι όσοι πήραν μέρος σε αυτόν τον αγώνα.

Έχουμε καλέσει ήδη τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε όλους τους στόχους μας”. Σε ερώτηση πού αφιερώνει τη νίκη του, απάντησε: “Η νίκη είναι της πόλης. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Η πόλη νίκησε σήμερα. Ξεπέρασε το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπήρχε στην πόλη μετά τον πόλεμο”.

Ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε δημοσίως και επωνύμως τους συνεργάτες, τα μέλη της οικογενείας του και τους φίλους που τον βοήθησαν στην προεκλογική εκστρατεία.Τους υποψηφίους συμβούλους με την κίνησή του, τους συνεργάτες του και τους Θεσσαλονικείς, που «πίστεψαν» στον συνδυασμό του «Θεσσαλονίκη Εντάξει» ευχαρίστησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ενώ νωρίτερα επικοινώνησε με τον Γιάννη Μπουτάρη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η κίνηση «Εντάξει», στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου «άγγιξε και έπεισε ένα σημαντικό ποσοστό Θεσσαλονικέων στον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεσή της». «Έδωσα κατ’ ιδίαν τα συγχαρητήριά μου στον Γιάννη Μπουτάρη για την επανεκλογή του.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους Θεσσαλονικείς που με άκουσαν και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Τους βεβαιώνω, ότι κι εγώ θα τιμήσω από την πλευρά μου την αποστολή που μου ανέθεσαν, στο Δημοτικό Συμβούλιο» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Το ταξίδι συνεχίζεται, ο προορισμός παραμένει ο ίδιος. Μια Θεσσαλονίκη, “εντάξει” σε όλα».”Ενωμένοι προχωρούμε μπροστά. Αφήνουμε πίσω όλα όσα μας δίχασαν, όλα όσα μας χώρισαν” είναι το μήνυμα που έστειλε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τη δήλωση που έκανε στο προεκλογικό του κέντρο, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα για τη νίκη της παράταξης του.

“Το σημερινό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα, εδώ, στη Μακεδονία κάναμε πρώτοι το μεγαλύτερο βήμα που έγινε ποτέ για την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης. Σήμερα αποδείξαμε ότι η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερες από ποτέ” είπε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε: “Οι Μακεδόνες μίλησαν και η εντολή τους είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη: ενωμένοι προχωρούμε μπροστά. Αφήνουμε πίσω όλα όσα μας δίχασαν, όλα όσα μας χώρισαν.

Μπορεί να ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, όμως τώρα συναντιόμαστε, διότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο. Τώρα αρχίζει μια νέα εποχή. Σήμερα νικήσαμε όλοι. Δεν ήμασταν αντίπαλοι με κανέναν όλο αυτό το διάστημα. Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα αγωνιστώ για να γίνει η συνεργασία πράξη, γιατί μας ενώνουν οι μεγάλες προκλήσεις για το αύριο.
 
Η προσωπική, πολιτική και ηθική μου δέσμευση προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες είναι να είμαι περιφερειάρχης για όλους τους Μακεδόνες. Δεν έχει καμία σημασία τι ψήφισε ή ποιον στήριξε ο καθένας από εμάς.
 
Σας καλώ όλες και όλους στην κοινή μας προσπάθεια”.«Να βοηθήσουν όσο μπορούν την Κ. Μακεδονία» ευχήθηκε στον αντίπαλό του Απόστολο Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας ότι «η ομάδα μας θα παρακολουθεί, θα βοηθάει και θα ελέγχει» τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την επόμενη πενταετία. «Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο.
 
Ο λαός με μεγάλη πλειοψηφία έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Α. Τζιτζικώστα. Εύχομαι αυτή να βοηθήσει όσο μπορεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όλη η δική μας ομάδα θα παρούσα τα επόμενα 5 χρόνια, θα παρακολουθεί, θα ελέγχει και θα βοηθάει» είπε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί κάναμε έναν αγώνα τίμιο, με ανθρώπους, οι οποίοι είναι κρύσταλλα και θα φέρουν μια νέα πνοή. Θα υπάρχει εναλλακτική λύση στην περιφέρεια και για μένα αυτό είναι το βασικότερο. Χάρηκα πάρα πολύ που συνεργάστηκα με αυτούς τους ανθρώπους και που γνώρισα μεγάλη αγάπη σε όλη αυτή την μαραθώνια διαδρομή που κάναμε τους τρεις τελευταίους μήνες. Έχει γεμίσει η ψυχή μου!».

Πηγή Αγγελιοφόρος

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
14.1 ° C
15 °
12.8 °
47 %
5.7kmh
20 %
Τε
14 °
Πε
16 °
Πα
15 °
Σα
15 °
Κυ
17 °