Site icon Cityportal.gr

Multiculturalism & Contemporary Art in Israel

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειολογίας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση: Multiculturalism & Contemporary Art in Israel από την Tal Ben Zvi, Dr., Head of the School of Arts at Kibbutzim College of Education, Tel Aviv.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 17.00, στο Αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και ο οργανώνεται στο πλαίσιο του project “Roaming Images” (Crossroads of Greek and Arab Culture Through the Eyes of Contemporary Artists) του ΜΜΣΤ (http://www.mmca.org.gr/mmst/el/home.htm)

Το Roaming Images υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Crossroads του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, oργανώνεται στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα Focus Middle East του ΜΜΣΤ

Η ομιλήτρια:
Η Tal Ben Zvi, Ph.D., είναι Επικεφαλής της Σχολής Καλών Τεχνών του Kibbutzim College of Education στο Τελ Αβίβ. Έχει λάβει το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ με θέμα “Representations of the Nakba in the Palestinian art of the 1970s and 1980s, as reflected in the work of artists who belong to the Palestinian minority in Israel” (2010), ενώ εκπονεί τη μετα-διδακτορική της διατριβή στο Truman Institute for the Advancement of Peace – The Hebrew University of Jerusalem. Έχει πλούσιο ερευνητικό, εκδοτικό και διδακτικό έργο και είναι γνωστή για την επιμελητική της δράση σε συνεργασία με Παλαιστίνιους καλλιτέχνες.  Έχει ιδρύσει το Hagar Art Gallery στο Τελ Αβίβ και έχει συνεργαστεί με το Heinrich Boell Foundation στην ίδια πόλη (1998-2001).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ. : 2310 240002 , 2310 281212
Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr
Site : http://www.mmca.org.gr

Exit mobile version