Μύκονος: Mετέφεραν με θαλαμηγό 44χρονο επιχειρηματία με κορωνοϊό στη Σύρο-Δεν υπήρχαν στο νησί υγειονομικές υποδομές για βαριά περιστατικά

Ο 44χρονος επιχειρηματίας της Μυκόνου που νοσεί με κοροναϊό, μεταφέρθηκε στη Σύρο με θαλαμηγό, καθώς υπήρχε κίνδυνος για την υγεία του.

Στη Μύκονο δεν υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς και έτσι τα σοβαρά περιστατικά μεταφέρονται αρχικά στη Σύρο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της θαλαμηγού, που μίλησε στο protothema.gr, σημείωσε πως εάν δεν γινόταν η μεταφορά του η υγεία του 44χρονου κινδύνευε να επιδεινωθεί.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Χώρα Μυκονου, είχε διαγνωστεί με Covid-19 και βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση με συμπτώματα πνευμονίας.

Ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας Μυκόνου τους ενημέρωσε ότι θα καθυστερούσε η διαδικασία να μεταφερθεί ο ασθενής με το ΕΚΑΒ και πως «αν υπήρχε η δυνατότητα να τον πάμε εμείς άμεσα αυτό θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση».

Πρόσθεσε πως «αν τον αφήναμε ενδεχομένως να είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση. Ξέραμε πως μόλις φτάσει το σκάφος στη Σύρο θα συλλαμβάνανε τον χειριστή. Όμως έπρεπε να ρισκάρουμε για την υγεία του συνάνθρωπου μας. Μπροστά στην σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής όλα τα άλλα περιττεύουν.

Μπορεί στη θέση του να ήμουν εγώ. Ευχαριστούμε τον κ. Λιμενάρχη που από την πρώτη στιγμή έκανε ότι μπορούσε για να μας διευκολύνει».