Μυστήριο στη Σύμη: Τούρκος συνελήφθη σε βραχονησίδα

Μυστήριο στη Σύμη: Τούρκος συνελήφθη σε βραχονησίδα

Μυστήριο καλύπτει την σύλληψη ενός 27χρονου Τούρκου στην Σύμη, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες πως εμπλέκεται στο αποτυχημένο πραξικόποημα του περασμένου καλοκαιριού ή διώκεται από τους τούρκικες αρχές για την ενεργή του συμμετοχή σε αυτό.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των ελληνικών αρχών, η φυγή του από τη γειτονική χώρα ενδέχεται να επισπεύστηκε εξαιτίας των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην γειτονική χώρα.
 
Ο νεαρός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», έφθασε μόνος του σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη. Δήλωσε πως είναι δικηγόρος, και έδειξε επαγγελματική ταυτότητα, ενώ είχε στην κατοχή του και διαβατήριο.
 
Νωρίτερα ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας. Ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις λιμενικές αρχές, πως για τη μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε σε Τούρκο δουλέμπορο περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
 
Για την περίπτωση του συλληφθέντα έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι μέσω πληροφοριακών διαύλων επιχειρούν να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε είναι τα πραγματικά και αν διώκεται από τις τουρκικές αρχές.