Ν. Αφρική: 21 νεκροί σε μπαρ- Ενδεχόμενο μαζικής δηλητηρίασης

Οι αρχές διερευνούν τον θάνατο τουλάχιστον 21 νεαρών στη Νότια Αφρική, οι περισσότεροι από τους οποίους βρέθηκαν νεκροί μέσα σε γνωστό night club στο East London. Τρία από τα θύματα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο, ενώ δύο ακόμα άτομα νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

ΜΜΕ στη Νότια Αφρική αναφέρουν ότι τα πτώματα που βρέθηκαν μέσα στο γνωστό night club στο East London δεν έφεραν κάποιο εμφανές σημάδι τραυματισμού, ενώ κάποιοι στα social media κάνουν λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο δηλητηρίασης. «Τα πτώματα ήταν διάσπαρτα, στα τραπέζια, στις καρέκλες και στο πάτωμα» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η τοπική εφημερίδα DispatchLive.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής απέκλεισε την πιθανότητα ο θάνατός των 22 νέων στο γνωστό nightclub να οφείλεται στην πρόκληση πανικού ή σε ποδοπάτημα. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ποδοπάτημα, διότι κανένα από τα θύματα δεν φέρει εμφανείς χέουσες πληγές», δήλωσε ο Ουνάθι Μπινκόζε από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό.

Μαζική Δηλητηριαση

Ο θάνατος των 21 νέων ανθρώπων μέσα σε νυχτερινό κλαμπ της Νότιας Αφρικής το περασμένο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα να οφείλεται σε δηλητηρίαση από κάτι που έφαγαν, ήπιαν ή κάπνισαν, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, οι οποίες αποκλείουν το ενδεχόμενο να ποδοπατήθηκαν.

Αν και ο απολογισμός των νεκρών μειώθηκε κατά 1 άτομο, ο ανεξήγητος θάνατος των 21 νεαρών στο κλαμπ της Νότιας Αφρικής έχει προκαλέσει σοκ και συγκίνηση στη χώρα, η οποία είναι συνηθισμένη σε περιστατικά δηλητηριάσεων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις Αρχές της Νότιας Αφρικής, ο θάνατος πιθανότατα οφείλεται σε «κάτι που έφαγαν, ήπιαν ή κάπνισαν» οι 21 άτυχοι νέοι. «Είτε πρόκειται για κάτι που κατανάλωσαν, το οποίο θα προκάλεσε δηλητηρίαση –τρόφιμο ή ποτό– ή για κάτι το οποίο εισέπνευσαν», δήλωσε τηλεφωνικώς σήμερα ο Ουνάτι Μπίνκοσε, ο εκπρόσωπος του τμήματος κοινοτικής ασφαλείας της επαρχίας Ίστερν Κέιπ, ενώ πρόσθεσε ότι στις κάμερες ασφαλείας διακρίνονται ναργιλέδες.

Μια 13χρονη το νεότερο θύμα

«Αποκλείουμε εντελώς το ποδοπάτημα», τόνισε μετά τα πρώτα δημοσιεύματα του Τύπου που άφηναν να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο των νεαρών. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ίστερν Κέιπ στο Reuters, το νεότερο από τα θύματα ήταν ένα 13χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DispatchLive, «τα πτώματα ήταν διάσπαρτα, στα τραπέζια, στις καρέκλες και στο πάτωμα», χωρίς να φέρουν «κανένα εμφανές σημάδι τραυματισμού». Οι αρχές αναμένεται να διενεργήσουν τοξικολογική έκθεση στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σίριλ Ραμαφόζα, εξέφρασε χθες την ανησυχία του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νέοι άνθρωποι –κάποιοι κάτω των 18 ετών– επιτράπηκε να συγκεντρωθούν στο μπαρ. Στη Νότια Αφρική απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως