Ν. Βούτσης: Πιο ρεαλιστικό από ποτέ, το αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ν. Βούτσης: Πιο ρεαλιστικό από ποτέ, το αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων, πολιτών και κράτους για την αναίτια κράτησή τους, μετέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  Νίκος Βούτσης, στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.
 
“ Το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ” τόνισε εξερχόμενος από τις φυλακές της Αδριανούπολης σημειώνοντας “ Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων”.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο στρατιωτικοί μας διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.
 
“ Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ” δήλωσε ο κ. Βούτσης τονίζοντας: “ Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων”.