{ Τελευταία νέα }

Ν. Χαρδαλιάς από την Εύβοια: Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια


Κατηγορίες: Ελλάδα

Ν. Χαρδαλιάς από την Εύβοια: Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας σε όσους δεν τα κατάφεραν» είπε ο κ. Χαρδαλιάς

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις από τους οποίους κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν, ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του  στο δημαρχείο Βασιλικού στην Εύβοια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως σώθηκαν πολλές ζωές, όμως «η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν». Δύο άτομα αγνοούνται.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος οκτώ μηνών και δύο ηλικιωμένοι, ένας 86χρονος και μία 85χρονη από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία» ανέφερε.
Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες, έναν υπεράνθρωπο αγώνα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, ήταν πολύ σημαντικό που από την αρχή παρακολουθούσαμε τα φαινόμενα.

«Είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας σε όσους δεν τα κατάφεραν» πρόσθεσε και ευχαρίστησε όσους έδωσαν «τιτάνιο αγώνα» όπως είπε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε το 112 εξαιτίας των πλημμυρών, απάντησε πως «αν το είχαμε ενεργοποιήσει, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

 

 

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ